Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

 
Referat: Skoftebyns IF - Trollhättans BoIS
Derbyseger!
2022-05-13 21:47
Felix höll nollan och Elias spräckte Bois-nollan!

Då har vi (äntligen) bärgat de första poängen i årets seriespel. Tre friska pinnar in på kontot när vi besegrade stadsrivalen från fel sida älven, Trollhättans Bois. Elias Josefsson, i en för honom ganska ovan roll som 10:a, avgjorde med dryga halvtimmen kvar. Mot slutet blev det såklart lite nervigt men vi löste det och vann äntligen en match i serien.

 

Första:

Vi gör en bra halvlek. Vi är speldrivande och spelar skapligt bra. Framförallt till en början. Men det är gästerna som är närmast att ta ledningen i 13:e minuten. Gurra kastar in ett inkast mot Prodan men Bois vinner boll enkelt och det blir ett jätteläge (nr 7) men skottet går mitt på Felix. I 16:e är det nära igen när deras raket (nr 10) spelade in till (nr 6) men hans skott sköts i staketet så Felix behövde inte ingripa. Vårt första läge kommer i 20:e när Gashi stöter Sevdans inspel utanför. Sen har lagen några skott var men bägge lagen har bra keepers och ingen av dem släpper in sådana skott. Vi spelar ganska bra men vi är ju inte riktigt vassa framåt. Idag skjuter vi iaf ett par gånger. Vi är det bättre laget spelmässigt men Bois hade farligast lägen i första.

 

Andra:

Rätt skaplig inledning igen. Vi är bollförande men vi pratar om att slå in fler inlägg och instick i boxen. Vi förbereder Foppa för inhopp. Innan vi hinner genomföra det bytet så slår Sevdan ett fint inlägg som Elias skarvnickar in, 1-0 och vild glädje! Ett snyggt mål vill jag minnas, vi får kolla reprisen på ttela som sände live senare. Foppa in på kanten istället för Karlsson innan avspark. Matchen fortgår på ungefär samma sätt som jag minns det. Och vi ledare pratar om hur eller om vi ska ändra till en mer defensiv formation. Vi väljer att göra så i 74:e när målskytten Elias ersätts av Hamza. Nu blev det 4-4-1-1. Det blev rörigt. Bois fick initiativet och vi var yra en stund. Vi sjönk för lågt. Vi ledare skulle nog varit mer tydliga i direktiven. Sen valde Bois att satsa framåt 3-4-3 så då blev det mer tydligt för oss att ligga bra i en fyrbackslinje. Med fem minuter kvar tvingades Gashi byta i sin comeback efter sjukdom. Siken in istället. Precis i slutet slet Felix upp sin sargade ljumske och ville byta. Men våra byten var gjorda så han bet ihop och haltade runt sista minuterna. Gästerna kom aldrig riktigt nära 1-1. Skön seger.

 

Sett till prestation tycker jag vi är bättre än Bois men de har två, tre väldigt skarpa målchanser i första halvlek. Det blir lite knasigt för oss när vi byter formation, skulle vi gjort det eller ej? Det får vi diskutera i veckan. Väldigt gött att bärga en seger och gött att se att alla kämpar tappert. Nu bygger vi vidare på detta och DM-segern förra veckan gjorde oss gott. 

 

Laget:

 

Sevdan Gashi(85)

 

Elias(73)

 

Karlsson(62) Hussein Prodan Max

 

Gurra Frasse(K) Krille

 

Felix

 

Bänk: Hamodi, Edh, Ozzy, Hamza(73), Foppa(62), Pettersson och Siken(85)

 

Målet:

1-0 (61) Elias (Sevdan)

 

// Båt

Referat: Bergdalens IK - Skoftebyns IF
Vidare i DM
2022-05-04 23:06
Galet glada gossar!

Då har vi äntligen vunnit en match igen! Vi slog ut div 3-laget Bergdalen som ligger trea i sin serie i skrivande stund på bortaplan i Borås. Slutsiffrorna skrevs till 2-1 i charmörernas favör och inte ett öga var törrt hos våra tillresta supportrar. "Vi är ett steg närmare Europa" skaldade Matta P efter slutsignalen.

 

Första:

Vi har haft problem att skapa målchanser såhär långt in på säsongen. Det var som bortblåst idag. Vi skapade massor faktiskt. Sevdan fick chansen på topp och var ett piggt yrväder matchen igenom, bara ett mål saknades. Hans forwardskollegor Pettersson och Foppa gjorde gedigna insater även dem. Vi får se hur Petts fot mår imorrn, han var tvungen att kliva av efter en halvtimme ungefär. 

Första chansen hade Sevdan i fjärde minuten, skott i burgaveln. Ledningen kom i tolfte minuten istället. Karlsson revs ner, Frasse slog in straffen. Kort efter detta sköt Sevdan, bra räddning. I 22:a är samme man fram igen. Rundar keepern men vinkeln blir för snäv och inspelet mot Pettersson rensas bort. I 28:e blir det farligt när Hamodi lämnar sin box men han reder upp det till hörna. På den är det nära 1-1 men en hård nick nickas utanför. 

Pettersson linkar av alltså in kommer en pigg Foppa. Som blir frispelad direkt (kan det varit Siken med insticket?) men en fin benparad till hörna. Kort efter detta tappar vi folk högt upp i banan och Bergdalen är väldigt nära att nå fram på ett inlägg. Hade nog varit kvitterat om han hunnit dit. 1-1 kommer istället i 38:e. Ganska finurligt av hemmalaget längst vår högerkant sen kommer deras klart bästa spelare (nr 7) på blindsidan om Gurra och krutar in 1-1 vid förstastolpen. Där vet Gurra att han missar så det gör han inte nästa gång. Halvleken avslutas med att Sevdan får ett jätteläge till men lite för tydligt uppvridning till vänsterfoten kanske. En fin räddning till. 1-1 med mersmak i paus.

 

Andra:

Siken byts ut till förmån för Max. Matchen är rätt jämn får man säga men vi är något bättre tycker jag. Vi fortsätter skapa chanser. Lite mer skärpa krävs frampå men vilken skillnad i målchanser från matcherna innan. I 67:e gör Foppa en världsklassaktion där han dribblar ett par två, tre gubbar samtidigt som han hela tiden får upp högre fart. Ett oerhört behärskat avslut... stolpe ut. I 70:e byter vi ut Hamza som gjorde tävlingsdebut från start. In kom Elias som blev 10:a och Max flyttades ut som wing. Efter detta har Sevdan två bra lägen där skotten blir lite tama. Max är nära att trycka in 2-1 efter att Karlsson kommit runt på kanten. Bergdalen har en del strö skott och bollar i djupled men det känns skapligt stabilt bakåt. I 79:e skarvar Krille en nick i egen stolpe. Rätt nära ett snöpligt självmål får man säga. I 81:a kommer så, äntligen, 2-1. Och sett till mängden målchanser så är det klart rättvist. Elias gör en jättebra prestation och skulle (förmodligen) fått straff om han lagt sig i duellen med deras utrusande keeper. Istället vände han upp, tittade upp, och pricksköt sen Alex Karlsson i pannan! 2-1 och vi satsade hemåt. 4-1-4-1 med Prodan som sköld framför mittbackarna. I 83:e plockar vi av matchhjälten Karlsson, in med Ozzy centralt bredvid Hussein. Elias ut på kanten. I 85:e slänger vi in Edh på kanten istället för Sevdan. Foppa som ensam forward. Vi reder ut det! Vi vinner! Alla glr bra insatser. Kul att se att spelare som inte fått spela så mycket hittills verkligen visa att man vill in i elvan. Många fina insater som ger en bra boost inför seriematchen på lördag. Kul med sån frenesi i anfallsspelet. Nu ska vi se till att bärga årets första seger i serien!

 

Laget:

 

Sevdan Pettersson(32)

 

Siken(46)

 

Karlsson(83) Hussein Prodan Hamza(70)

 

Gurra Frasse(K) Krille

 

Hamodi

 

Bänk: DÖP, Max(46), Elias(70), Foppa(32), Ozzy(83) och Edh(85)

 

Målen:

1-0 (12) Frasse straff

1-1 (38)

2-1 (81) Karlsson (Elias)

 

Prodan tog sitt livs bästa varning 

 

Referat: Skoftebyns IF - IFK Mariestad
Fjärde förlusten
2022-04-30 18:44

Då har man landat lite efter gårdagens förlust. Svårt hur man ska känna egentligen. Vi gör en skaplig prestation mot ett tungt motstånd. Fram till offensiv tredjedel är det bra. Sen är det dåligt.

 

Vi valde en 4-1-4-1-uppställning idag. Vi körde det inledningsvis underförsäsongen men vi kände att vi hade svårt att skapa målchanser med det spelsättet. Nu valde vi att gå tillbaka, vi har förlorat tre raka matcher där vi släppt till mängder med målchanser. Vi ville säkra bakåt lite bättre. Inledningen är rätt bra. Vi känns pigga. Foppa startar bra och vaskar fram en hel del. Närmast är väl hans inspel mot Karlsson som fläker sig fram och sånär når fram. Mariestad är ett klassiskt 4-4-2-lag som lägger sina förstabollar mot en stor, tung, duktig forward som antingen skarvar, suger in eller släpper hem på rättvänd och därefter en boll bakom oss. Vi sliter bra mot honom och har helt ok koll. Mariestad ligger relativt lågt så det blir väldigt trångt centralt och vi får inte in Karlsson och Fabbe som tanken var. Bakåt är det skapligt. De har många långa inkast och hörnor som vi försvarar bra. Tror Ymefors knoppar bort varenda hörna i första halvlek. I 35:e är oturen framme. De slår ett inlägg där Krille fläker sig fram för att bryta. I samma sekund krockar Felix med deras forward och vips får deras spelare bollen och målet är helt öppet. Snöpligt men det är så det är för oss just nu. Felix är rejält sargad efter smällen. Handen är skrot och det är imponerande att han klarar att spela klart matchen faktiskt. På stopptid är Hussein decimetern ifrån att göra sitt första mål i föreningen men bollen utanför. 

 

Andra halvlek. Vi tycker att vi skapat för lite så vi byter till 3-5-2, vi behöver ju ikapp. 0-2 kommer i 52:a. Vi tappar bollen kring mittplan i speluppbyggnaden och sen gör Mariestad en väldigt bra omställning. Vi hinner inte med helt enkelt. Spelvändning sen inspel fram kassen. Kort efter målet ersätter vi Sevdan med Gurra som wing. Gurra gör ett bra inhopp och skapar mycket på sin kant. Resten av halvleken spelar vi bra. Mariestad sjunker än mer med laget så vi har allt bollinnehav. Vi gör det skapligt bra men är helt ofarliga i boxen. Gurra skjuter utifrån, bra räddning. Krille nickar över på Frasses frispark. Vi är i och kring deras box men vi SKJUTER aldrig. Vi kommer inte till tillräckligt med klara chanser.

 

Vi släpper till färre målchanser idag men vi skapar för lite målchanser. Vi är inte där riktigt. Fyra matcher och fyra förluster. Det är läget. Där är vi. Ingen kommer hjälpa oss, det är vi som måste göra allt bättre. Hemmamatcherna har vi spelat skapligt, väl så bra som motståndarna. Nu är det jävlaranamma som gäller i de avgörande lägena både off och def. Denna veckan har vi DM mot Bergdalen innan vi åker till Tidaholm på lördag. Det är bara att kriga på. Vi hoppas på fler spelare på träningen denna veckan än det var i förra. ALLA måste hjälpas åt om vi ska vända på skutan. Bra inhopp av Ozzy, Elias och Gurra. 

 

Laget:

 

Pettersson

 

Sevdan(54) Karlsson(73) Fabbe(73) Foppa

 

Hussein

 

Max Krille Ymefors Frasse(K)

 

Felix

 

Bänk: Mats(mv), Hamza, Edh, Gurra(54), Ozzy(73), Elias(73) och Siken

 

Mål:

 

0-1 (35)

0-2 (52)

 

Varning till Fabbe

Referat: Åsarp-Trädet FK - Skoftebyns IF
Tredje förlusten i rad
2022-04-23 16:16

Idag for vi till Trädet och föll för tredje gången i årets seriespel. Vi ligger sist i tabellen. Vi är 22 spelare och tre tränare som får se till att vända på skutan. Just nu är vi ett bottenlag.

 

Första:

Lite tufft i motvinden för oss inledningsvis. Hemmalaget får ett bortdömt mål för offside i fjärde minuten vilket var rätt. Sen slår de en mängd hörnor men vi står pall. I elfte är det istället vi som är halvnära att göra 1-0 när Ymefors avslutar vid bortre stolpen på Frasses frispark. Nu har vi bra minuter och Pettersson nickar över på hörna. Sen får Sevdan ett bra läge men deras back hinner fram och täcker bort skottet till hörna. Men sen ska Trädet göra mål. Deras kille rullar bollen utanför tomt mål efter att Frasse och Felix strulat till det. Sen är vi helt ok i en 20minuters period. Men vi skapar ingenting. I 34:e gör hemmalaget mål på hörna. Vi tycker väl det är lite tuffa tag mot Felix kanske men det är inte helt sjukt att han inte blåser. Nu går luften ur oss. Vi är svaga resten av halvleken. Vi spelar inte bra nog.

 

Andra:

Inte så värst mycket bättre inledningsvis. Tyvärr. Vi har jätteproblem med en studsig gräsplan men vi vinner väldigt lite dueller. Här är hemnalaget bättre helt enkelt. I 57:e hamnar vi helt fel på ett inkast vid mittplan och vips är det mål i baken igen. Vi byter in Husse och Foppa istället för Siken och Elias i 60:e. I 62:a får vi en gratischans in i matchen. Deras spelare lämnar planen för att laga sin sko. Får sitt andra gula för det. En man mer igen alltså. Vi kör 3-4-3 för att skapa mer tryck. Vi får allt bollinnehav men i ärlighetens namn så skapar vi noll och ingenting. I 89:e får vi en straff efter att deras spelare fått bollen på handen. Frasse är stensäker och 1-2 med fyra övertidsminuter kvarstår. Kanske skulle varit mer men det är inte därför vi förlorar. Det är för att vi inte är tillräckligt bra denna matchen.

 

Laget:

 

Pettersson Gashi

 

Fabbe

 

Sevdan Siken(60) Prodan Elias(60) 

 

Max Frasse(K) Ymefors(83) 

 

Felix

 

Bänk: Mats, Karlsson(83), Hussein(60), Foppa(60), Ozzy, Hamza och Edh

 

Målen:

 

0-1 (34)

0-2 (57)

1-2 (89) Frasse på straff

 

Gula kort till Fabbe och Gashi

 

// Båt

Referat: Skoftebyns IF - IFK Skövde FK
Det blev en tung Långfredag detta
2022-04-15 17:07

Ibland gör fotboll ont. Det gör det idag. Tung och bittert. Men lika invecklad som vår älskade sport är emellanåt. Lika enkelt är det på andra sätt, det går ut på att göra mål.

 

Första:

Först och främst kan vi slå fast en sak. Vilket skillnad på oss idag gentemot senast i Alingsås. Var detta samma Sköfta? Där ser man vad inställning gör. Att man är påkopplad helt enkelt. KLART bättre av samtliga under 90+. Vi möter ett stabilt Skövde, matchen är jämn. Det smäller en hel del. Bra fight. Jag tycker domarinsatsen var jättebra, även i Alingsås ska sägas, men jag tror kanske inte Skövde delar min bild kanske. Mer om det senare. Första farligheten kommer i 16:e minuten när Gashi vinner boll högt upp i sin press och spelar in bollen framför deras målvakt. Det är trafik framför men inget avslut. I 19:e började jag sånär fira efter Sevdans fina aktion. En bra dribbling sen ett inlägg som Pettersson mötte med pannan. Deras målvakt som gjorde en stormatch parerade närnicken. Där bör vi göra mål. I 21:a ställer vi om på ett jättebra sätt och Foppa stöter in 1-0 men är nog korrekt avvinkad för offside. I 30:e gör Felix en bra parad, en av många. I 38:e gör han nämligen en till. Och den bästa gör han i 44:e när samtliga tror det ska bli mål efter en omställning från gästerna. Vi måste få stopp på deras bollförare i momentet innan, där måste det vara stopp. 0-0 i paus. 

 

Andra:

Bra av oss även denna hälft. Kring timmen spelad har gästerna tryck på oss i en tiominutersperiod, Felix med ytterligare en bra parad samt en nick som landade uppe på nättaket. Annars är matchen jämn mellan två bra lag. I 69:e byter vi bägge våra wings, Foppa och Sevdan. Karlsson till vänster och Max in till höger. Matchen pågår och vi har mer boll som jag minns det men det är färre målchanser åt bägge håll nu. I 80:e kliver Siken av med lite krampkänning in kommer debutanten Hussein. Direkt efter detta har Skövde en nick i mål men det är offside. Vårt läge för seger skulle komma. I 85:e görs Max, fint inhopp i säsongsdebuten, ner. Vi får straff. Skövde vill ha det till att förseelsen sker utanför boxen men straff får vi. Deras kille får sitt andra gula och gästerna är nere på 10 man. Mål här och segern är i hamn vågar jag slå fast. Gashis straffs pareras fint till hörna. Hörnan slås och kommer tillbaka till Frasse som slog hörnan. Han skjuter ett skott, här är jag påväg upp för att fira igen, men keepern når den och tippar till ny hörna. Vilken insats av deras målis! Ok trist med det gyllene läget för tre pinnar men vi fick nöja oss med en då. Om det vore så väl... Gästerna får en sista chans och tar den. Skottlobben är superb men det är hur läget uppstår vi måste göra bättre. Först går en boll förbi Ymefors sen spelas bollen in i boxen till en ensam Skövdeit. Vi blir för passiva. Fint skott, ridå. Det är några minuter kvar och det är nära att Fabbe sätter 1-1 på ett inlägg men marginalerna var på Skövdes sida.

 

Summa summarum så gör vi en bra match mot ett stabilt och bra lag. Vi har massor att ta med oss från idag. Alla spelare som fick spela gör det klasser bättre än senast. På den här nivån måste vi vara, minst. Vi har lägen för mål, Skövde har lägen för mål. Kanske X hade varit rättvist. Nu blir förlusten så bitter när allt var upplagt för seger. Men ibland missar man straff. Ibland räddar målvakten straff. Man måste göra mål i fotboll, det är så enkelt. 

 

Laget:

 

Gashi Pettersson

 

Fabbe

 

Sevdan(69) Siken(80) Prodan Foppa(69)

 

Krille Frasse(K) Ymefors

 

Felix 

 

Bänk: David Ö-P, Ozzy, Enver, Karlsson(69), Hamza, Max(69) och Hussein(80)

 

Målet:

 

0-1 (90+)

 

Nu tar vi (en tung) Påsk och sen ska Trädet få smaka som Lomme fastslog efter matchen. 

 

// Båt