Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF Herr A
 
Välkommen Ivan
2022-10-31 22:20

Skoftebyns IF hälsar Ivan Esho välkommen som ny tränare för Skoftebyns IF Herr A.

Ivan kommer närmast från IFK Trollhättan.

Han har även varit verksam i Syrianska samt Sjuntorps IF.

Vi ser med tillförsikt fram mot 2023.

Än en gång välkommen Ivan.

 

Sportrådet

Skoftebyns IF

Referat: Vårgårda IK - Skoftebyns IF
Ur div 3!
2022-10-02 18:17

Idag åkte Skoftebyns herrar ur div 3 för första gången i föreningens historia. Därmed blir det alltså div 4-spel 2023. Det finns många anledningar att detta skett men det får vi ta internt. Det finns dock inga bortförklaringar, det vill jag vara tydlig med. Det är för dåligt av samtliga inblandade helt enkelt. Ingen idé att sitta och skriva i affekt här och nu. Vi får ta allt internt och göra en haverikommision och sen se till att utforma en plan till hur vi vänder detta.

 

En liten chans fanns för kval inför dagens match men då skulle vi vinna och vi skulle behöva förlita oss till andra lags resultat. Vi gjorde inte vårt och det andra gick emot. Därmed åkte vi, Bois och Holmalund ur. Gerdsken tog kvalplatsen. Det var lite synd att vi inte orkade hålla emot idag, deras kvittering kom på stopptid, 3-3. Men det var hemmalaget som hade klart mest i denna matchen. Många väldigt bra spelare i Vårgårda. Framförallt nr 6 ute till vänster och nr 10 centralt. Bäst i Sköfta var Felix i kassen som stod för en mängd räddningar matchen igenom. Kul och se Hadzic och Omar klara sig så bra mot ett så bra lag som Vårgårda också. Vi hade 0-0 i paus och behövde vinna med större marginaler än vad Holmalund skulle göra. De ledde med 2-0 i paus. Vi ändrade uppställning och försökte forcera framåt. Mål gjorde vi men vi var aldrig nära att greja detta. Idag kämpade alla och försökte så gott vi kunde. Det är inte idag vi ramlade ur div 3. Vi har inte varit tillräckligt bra under hela säsongen.

 

Nu får vi kavla upp armarna och vända detta som sagt och vi behöver bärja redan imorgon måndag.

 

Laget:

 

Elias(84) Omar

 

Karlsson Ozzy(46) Frasse(K) Siken Max(84)

 

Gurra Ymefors Hadzić 

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Edh(84), Nuri(84) och Sevdan(46)

 

Målen:

0-1 

1-1 Frasse på avspark!

2-1 Frasse (Karlsson)

3-1 Omar (Sevdan)

3-2

3-3

 

Over and out! Ses 2023! 

Referat: Skoftebyns IF - Brålanda IF
(Nästan) Nattsvart nu!
2022-09-25 18:43

Idag var det ny ångestmatch på Nysätra. Vi hade en ypperlig chans att ta ett stort steg mot nytt kontrakt, vi hade i egna händer. Av det blev det inget då gästerna från Dalsland, Brålanda, lika indragna i "skiten" som oss, drog det längsta strået så nu är våra livlinor i princip slut.

 

Första:

Vi valde 4-3-3 idag, vi fick ju bra bett senast i en halvlek. Vi hade en del taktiska direktiv att tänka på med detta. Tex att vi ALDRIG skulle lämna våra mittbackar två mot två med deras spetsiga forwards. MEN så blev det i stort sett HELA tiden i första halvlek. Första sju, åtta minutrerna har vi jättejobbigt. Brålanda skapade många hörnor och långa inkast. Vi var tillbakatryckta. Vi fick ett jätteläge att kontra tidigt när vi kom tre mot en men vi kom inte ens till avslut. För svagt. I åttonde minuten fick Siken ett bra läge men vänsterskottet blev för tamt. Jag tycker att vi är svaga hela första halvlek. Gästerna är klart bättre. De gör 0-1 i 28:e när de kommer tre två mot Krister och Ymefors i mittförsvaret. Fint och enkelt gjort av Brålanda. Passning som friställer vesselsnabba Bengtsson som enkelt förvaltade läget. Jag tycker faktiskt att det är ofattbart att läget uppstår då vi verkligen tryckt på dessa situationer. Det andra vi la extra tryck på på matchsamlingen var fasta situationer. Markera nr 3, nr 4, nr 8 och nr 97 nu för sjutton gubbar. 0-2 i 30:e, nr 3, Jansson, med foten(!) när bollen damp ner där han stod. Det är för dåligt. Oerhört tungt men det är inte synd om oss. Vi gör det inte tillräckligt bra. Resten av halvleken händer det inte så mycket mer. Gästerna leder klart rättvist, de var klasser bättre än oss. 

 

Andra:

Vi väljer att byta in Omar istället för Foppa. I 48:e är det väldigt nära 0-3 på inkast men efter detta så blir det väl lite bättre ordning på oss. Vi får igång lite bättre spel men det händer inget. I 57:e sparkar Gashi, nr 4 Berner, på benet när bollen är ur spel. Rött kort och inget att protestera emot vilket Gashi inte gör heller. Uppförsbacken än brantare. Vi fortsätter matchen med 3-4-2 och vi börjar spela bättre efter detta. Brålanda i ledning kanske slappnar av någon procent samtidigt som vi kanske enas lite mer och vi ger det en ordentlig chans, så gott vi förmår. I 65:e vänder Omar bort en försvarare och dundrar bollen stenhårt i stolpen, centimeter från sitt första a-lagsmål. Returen är Elias först på men skott över. Det är så i år. Stolp- och ribbträffar går ut istället för in. Vi är inte tillräckligt skickliga bevisligen. I 70:e sticker Brålanda in en instick till 0-1-skytten. Denne rundar Felix men vinkeln blir inte optimal och skottet går över. Vi spelar ok nu och Brålanda bevakar skeendet lite. Vissa sekvenser så håller de bollen bra då får vi svårt att komma åt de men idag är vi bättre med 10 än 11 man på banan. Men vi kommer inte till bättre lägen än lite skott utifrån som går över. En gratischans dyker upp när deras keeper är ute. Bollen landar hos Siken som krutar på men keepern reder upp med en fotparad. I 82:a ersätter Ozzy Karlsson som fått kramp. Vi får in en reducering i 85:e när Frasses boll seglar in i bortre. Rätt snyggt men målisen kanske skulle klarat den? Det skulle bli en del tilläggsminuter idag, vi har kanske tio minuter kvar. Lite nerv blev det nog hos gästerna, vi försöker och lyfter upp Krille längst fram. Brålanda får ett bra läge i 87:e när de sätter igång en snabb frispark och vi lämnat kvar manskap offensivt. Vi lyfter bollar men riktigt farligt blir det inte. Lite oroligt för gästerna kanske men det är inga jättelägen. På stopptid får vi en sista chans. Frasse får ett bra frisparksläge. Skapligt slagen och målvakten släpper bollen men är snabbt först på returen. Matchen är slut.

 

Nu är hoppet om att nå en kvalplats för att behålla div 3-status nästan ute för oss men det kan gå. Om vi slår Vårgårda och har reusltat med oss så kan det bli kval. Vi får se till att slå Vårgårda och se hur långt det räcker. Alla som är inne här och läser mina referat vet att vi legat i botten hela säsongen. Vi har haft mängder av chanser att klara kontraktet men vi har inte klarat av att ta den. Än finns som sagt chansen och vi får se till att ta den och se hur långt det räcker. Många matcher har vi kanske haft marginaler emot och varit värda en seger men idag tycker jag inte vi är värda någon poäng. Brålanda var bättre än oss. Det tycker jag iallafall.

 

Laget:

 

Elias Gashi(utv 57) Foppa(46)

 

Karlsson(81) Frasse(K) Siken

 

Gurra Ymefors Krille Max

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Edh, Nuri, Hadzic, Ozzy(81) och Omar(46)

 

Målen:

0-1 (28)

0-2 (30) hörna

1-2 (85) Frasse (Max)

 

Gashi rött kort

 

/ Båten

 

 

Referat: Skoftebyns IF - IFK Tidaholm
Tredje oavgjorda i rad
2022-09-17 15:59

Mycket ska man vara med om som fotbollsmänniska. Jag har i ca 15 år (typ) ,skrivit matchreferat på Skoftebyns hemsida kring de lag jag har haft ledarroll i. Idag blir det klurigt för mig hur jag ska se på saker och ting. Det kommer spruta fotbollsfloskler och domedagsprofetior om vart annat för detta var väldigt konstigt. 

 

Första:

Vi har avsparken men ändå ger vi bort en hörna i andra(!) minuten. Vi har fem spelare som har markeringsroll på defensiva hörnor. Deras längsta utespelare väljer vi bort och denne gör 0-1 helt fri. Sjukt! Vi reser oss dock och spelar bra. Vi flyttar boll skapligt bra och i sjätte minuten avslutar Sevdan i burgaveln. Gästerna gör ett tidigt byte och den inbytte spelaren, nr 3, river genast ned Elias vilket renderar i ett gult kort. Nästan direkt efter detta så rundar Karlsson samme man som river ner honom någon meter utanför straffområdet. Hur domaren inte kan dra upp ett nytt gult kort är helt ofattbart men så var det. Det ska sägas att fler varningar skulle delats ut till bägge lagen men detta var helt ofattbart som sagt. Några andra situationer också som sagt. Mem nog hade det kunnat vara en viss fördel att vara en man mer i ca 75 minuter. Vi fortsätter driva matchen. Vi tar oss enkelt fram till deras box gång efter gång men chanserna uteblir. I 14:e sätter Sevdan in en bra boll i djupled på Gashi som rundar keepern men inte får tillräcklig vinkel att avsluta på. Deras back hinner in i målet och ut till hörna. I 16:e kommer 0-2. Från ingenstans och på tok för enkelt. Det blir ett lite missförstånd då Krille tror att Felix ska komma ut men det gör han ej. Ett enkelt inspel framför mål och 0-2 i tom bur. Mycket som kan  göras bättre av oss även här. Felix är inte helt i slag och ropar på byte. DÖP börjar värma och ska in. Innan vi hinner göra bytet så gör gästerna 0-3 på ett vådaskott från 40 meter kanske? Slarv i uppspelet och en Felix som inte var i slag helt enkelt, normalt sett löser han det skottet. DÖP in i målet, första minuterna för året. Vad händer på Nysätra idag? 

Vi fortsätter försöka och gör det fortsatt helt ok. Det är ett skadeskjutet Tidaholm med många spelare borta som lägger sig väldigt lågt för att kontrollera skeendet. De hade ju vaskat fram tre mål väldigt enkelt. Matchbilden fortgår men vi går ned något i kvalité kanske. Kör fast för ofta utan att få till spelvändningar. Sevdan och Gashi snor åt sig en inspark i 38:e, vi gjorde mål på samma sätt hos dem i våras. Denna gång missade Sevdan från ca 10 meter. Sen tycker jag vi ska ha en straff när deras gubbe löper rätt in i Karlsson men det är ett sånt år, det mesta går emot. Samtidigt som vi inte är tillräckligt bra i de avgörande lägena bevisligen. I 45:e kom äntligen 1-3. Krill plockade ner en undanrensning på bröstet och volleysköt in reduceringen. Snyggt! Vi kör på tilläggstiden och är halvnära igen. 

 

Andra:

Vi ändrar till 4-3-3 för att fösöka få till ytterligare tryck framåt. Krill sa i paus att om vi gör 2-3 innan 60:e så kommer vi vinna. Det var nära att han skulle få rätt. I 56:e snor Gashi bollen på inspark igen och denna gång skjuter Sevdan rakt på målvakten, hur ska vi göra mål om vi inte gär mål på sånt? 2-3 kommer i 58:e efter att Frasse skarvat fram bollen till Gashi som gjorde som Adebayor gjorde mot Tottenham eller som Henry mot United, välj själva. Vänd med ryggen mot mål lättade han upp bollen för sig själv och vände om om krutade in bollen under ribban! Youtubea nämnda mål så förstår ni ungefär. Vi spelar med enorm frenesi, Tidaholm blir allt tröttare och vi spelar bara anfallsfotboll hela andra halvlek. Vi skapar massor. I 64:e sljuter Elias i ribban och ner. Sevdan skjuter utanför ett tomt mål på returen. Vi kvitterar sen i 71:a! Karlsson nickar in 3-3 på Frasses hörna. Nu jävlar, vi kommer vinna detta! Vi gör allt i vår makt men vi gör inga mer mål. Gurra nickar utanför kort efter 3-3. Elias har ett nytt fint skott men centimeter utanför för denna gång. Foppa ersätter Siken med kvarten kvar. Han hugger direkt på en retur men där hinner målvakten tillbaka bra och ut till hörna. I 78:e skjuter Sevdan tätt över. Vi har några skapliga hörnor till. Elias av med kramp, Ozzy in. Vi är halvnära men det slutar 3-3. 

 

Hur ska man sammanfatta? Oerhört starkt av oss att hämta ikapp till 3-3 MEN hur kan vi släppa dessa tre mål? Det gör fysiskt ont i mig nästan. Detta är skrivet med all respekt mot ett svårt sargat Tidaholm som är ett topplag som gjort en bra säsong men jag tycker verkligen att vi ska klara av att besegra detta motstånd. Men vi gör det inte. Vi driver matchen hela tiden men ger de tre mål, jag står fast vid det. Vi gör tre mål idag men vi MÅSTE göra två till, minst! Andra får tycka annat om de vill. När det var fem matcher kvar sa vi att vi har allt i egna händer, det är 15 poäng kvar att bärga för att reda upp säsongen. Vi har tagit tre hitills. Det är för svagt men samtidigt har vi fortsatt chansen att hänga kvar eller nå kvalspel. Nu återstår bara sex poäng (Brålanda hemma och Vårgårda borta) att fylla på poängskörden med. Nu kommer domedagsprofetian: tar vi inte sex poäng åker vi ur div 3. Det tror jag iaf. Vi kör på. Så länge vi har chansen kommer vi att gå för det. Spelare, ledare, föreningen och supportrar får hjälpas åt. Vi lever fortfarande.

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Elias(86)

 

Karlsson Siken(74) Frasse(K) Max

 

Gurra Ymefors Krille

 

Felix(20)

 

Bänk: David Ö-P(20), Edh, Hadzic, Nuri, Ozzy(86) och Foppa(74)

 

Målen:

0-1 (2) hörna

0-2 (16)

0-3 (19)

1-3 (45) Krille

2-3 (58) Gashi (Frasse)

3-3 (71) Karlsson (Frasse)

 

Frasse ett gultkort

 

// Båten

Referat: Holmalunds IF Alingsås - Skoftebyns IF
Oavgjort igen, 1-1.
2022-09-10 15:27

Ny omgång och ny ödesomgång i tabellens nedre skikt. Ny poäng in också men det känns som två tappade helt klart.

 

Första:

Pigg start. Påkopplat och taggat. Även ett fint ledningsmål redan i sjätte minuten då Karlsson hittade fram med en fin boll till Gashi som löpte fint och behärskat placerade in vid bortre stolproten. Redan i nionde minuten så kom en farlig kvitteringschans genom deras sylvasse nr 9 som vi scoutat. Men denna gång var han något oskarp och lyftningen gick utanför. Resten av halvlek tycker jag vi har bra koll på Holmalund. Det är vi som är det bästa laget på planen och vi spelar skapligt. Tokstabilt bakåt inte minst. Fortsatt lite trubbigt framåt. I 37:e slår Frasse en dubbelhörna som blir riktig farlig. Det är väl ungefär så första halvlek utspelade sig sett ur mina ögon. Stabilt där vi leder rättvist.

 

Andra:

Vi får väl vinstfrossa. Vi blir lite för rädda vilket ger en klart sämre insats. Med väldigt mycket stress med bollen och bortslaga passningar. Jag upplever det som att vi inte inte riktigt gör så som vi sa i paus. Vi pratade om att vi skulle lyfta in bollar i korridorerna OM vi skulle bli stressade och pressade av Holmalund. Nu blev det mycket panikbollar mest hela tiden och inte ner i korridorerna utan typ rakt in centralt i banan. Holmalund växer in i matchen och detta är deras halvlek. Deras första farlighet kommer i 52:a när deras spelare får knalla runt på kanten lite för enkelt. Vad som ändå känns bra är att vi håller bort Holmalund från målchanser. De har boll osv men det händer inte mycket. I 64:e slår Max en fin kross till Gashi som försöker nicka ner bollen till Sevdan. Farligt läget. I 67:e är Sevdan nära på att skruva in en hörna rätt i mål men keepern hinner dit och tippar till ny hörna. 1-1 kommer ur ingenting egentligen. Vi gör det för passivt och Holmalund gör det bra där. Deras spelare får driva inåt i banan och vi kommer inte upp i press på denne. Tillsist så sticker densamme in bollen i djupled där deras nyss inbytte spelare löper bra och skjuter 1-1 via Felix och in från nära håll. Tungt och typiskt men vi böev nog straffade pga att vi inte kunnat vårda bollen som i första och därmed är trötta. Efter detta var det Rock n Roll för hela slanten på Brogårdsvallen. Bägge lagen gick stenhårt för vinst. Hade något av lagen gjort ett mål så hade det laget vunnit. Det vågar jag fastslå. Vi vaskar fram tre jättelägen, Holmalund vaskar fram två och det känns smått otroligt att inget av lagen gör ett mål till. 1-1 och två missnöjda lag i botten. 

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Karlsson Elias(53) Frasse(K) Sik Max

 

Gurra Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Edh, Ozzy, Nuri och Foppa(53)

 

Målen:

1-0 (6) Gashi (Karlsson)

1-1 (79) 

 

Krill ett gult kort

 

Nio poäng till att tävla om. Vi måste vinna. 

 

// Båten