Damer A

Vinst i premiären
2022-04-10 19:29

Vi åkte till Götene för att sparka igång tävlingssäsongen och visste på förhand att det skulle bli en tuff kamp.

Första halvlek

Vi börjar bra och efter bara någon minut hittar Anna till Tina i djupled centralt och det är bara centimeter ifrån att Tinas lobb går in. Efterföljande hörna blir även den farlig och Sofie är sånär på att hitta Elin på bortre stolpen. Vi äger spelet och Götene har svårt att få tag i bollen samtidigt som vi har svårt att hitta de riktigt heta målchanserna. Det saknas lite energi och premiärnerverna är påtagliga. I den 19:e minuten hittar Isa fram med en boll centralt till Sofie som ser att deras målvakt står lite långt ut. Hon placerar vackert in 1-0 över en chanslös målvakt. Allt efter halvlek går börjar Götene pressa högre och gör det till viss del med framgång. Vi blir onödigt stressade och ger bort några halvchanser till dem men inget som de kan förvalta. Med några minuter kvar blir Isa liggandes efter att ha landat på axeln efter en duell. Hon tvingas tyvärr byta och får åka buss in till Lidköpings sjukhus. Vi ändrar om lite och det är något stirrigt sista tiden av första halvlek. Vi håller ändå undran och går till vila med ledningen intakt.

I halvtid pratar vi om att söka ytor mer och skruva upp tempot för att inte hamna i motståndarens duellspel.

Andra halvlek

Vi börjar bra och fortsätter äga boll, Götene har väldigt lite spel på vår planhalva. Hägg och Anna är hur stabila som helst och tar bort deras chansbollar in djupet. Det är mycket spel på offensiv planhalva men de försvarar sig bra och vi hittar inte några klara lägen utan mest halvchanser. Vi slarvar lite och gör inte det vi kommit överens om. Bollarna kommer på yta men vi tar inte löpningarna. Så skönt att få 2-0 i 65:e minuten. Det är Elin som distinkt sätter dit den efter fint förarbete av Tina. Vi gör en del byten och spelar relativt enkelt av resten av matchen. Först i 90:e minuten får de en het chans då vi n ont får bort en hörna. Fint försvarsspel gör att vi håller nollan idag.

Offensivt kan vi betydligt bättre än vi visar idag men defensivt är det en mycket bra match. Lite extra beröm till Anna och Hägg idag som ser till att vi kontrollerar matchen.

Nästa match är mot Orust på Nyätra torsdag 21/4.

Inför premiären
2022-04-03 13:24

Äntligen börjar premiären närmar sig. I första omgången åker vi för att möta Götene FK söndag 10/4 kl 14.00. En tuff motståndare som är defensivt stark och släpper in väldigt få mål. Det kommer krävas en bra insats av oss för att ta med alla 3 poängen hem till Nysätra.

Försäsongen har sett bra ut och vi känner oss redo för starten. Det har gått fort att arbeta in våra principer och även om det finns saker att förbättra handlar det mest om detaljer. Det vi gjort bäst och det vi prioriterar under försäsongen är vårt försvarsspel och det är vi väldigt nöjda med. Vi släpper till väldigt få klara målchanser och de mål vi släppt in har berott på att vi tappat fokus snarare än att motståndarna spelat sig till läget.

Offensivt har det också sett bra ut och vi har gjort många mål genom vårt varierade spelsätt. 10 olika målskyttar visar på en bra bredd och ett tecken på att vi är på rätt väg.

Piggast under försäsongen har Kaltrina varit. Tagit stort ansvar i det defensiva arbetet samtidigt som hon varit vår vassaste offensiva spelaren och den som hållit höst nivå i samtliga matcher.

Nu ska de sista bitarna läggas på plats sen är vi 100% redo.

DM Skoftebyns IF-Falköpings KIK
2022-03-10 12:14

På lördag är det dags för match nummer två i DM gruppspelet för våra damer när Falköpings KIK kommer på besök.

I första matchen så blev det en betryggande vinst mot Alingsås KIK med 6-0 på bortaplan.

Matchstart 13:00.

Välkomna till Nysätra IP

Referat: Skoftebyns Idrottsförening - Ljungskile
Skoftebyns IF mot Ljungskile SK ikväll
2022-03-01 11:15

Ikväll spelar våra damer träningsmatch hemma på Nysätra IP mot Ljungskile SK.

Matchstart 19:30.

Kiosken är öppen och allt överskott går till behövande i Ukraina.

Sön 25/9 16:00
Fre 16/9 19:30