Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns Idrottsförening
Söderns Charmörer sedan 1950

Herr
Välkommen Nuri!
2022-08-16 21:22, Herr
Nuri Aslan ny inför hösten.

Idag välkomnar vi Nuri Aslan (-01) till Sköfta. Nuri som senast spelat i IF Tunabro, Borlänge. Nuri hörde av sig strax innan sommaruppehållet och ville komma och prova vingarna när vi drog igång med höstsäsongen då han flyttat till Västkusten. Han har tränat sedan dess och nu är klar. En energifylld spelare med bra inställning och arbetsmoral som har prövat de flesta positioner tidigare. Nu kommer han främst att konkurrera som wingback, vilket han även spelade i genrepet, ca 60 min, mot Jonsered i somras. 

 

Välkommen Nuri! 

Herr
Referat: Skoftebyns IF - Tidaholms GoIF
Förlust mot Mariestad, 0-1
2022-08-14 16:59, Herr

Idag hade vi ett finfint läge att öka avståndet till strecken i serien. Detta efter att samtliga lag i nedre regionerna tappade poäng. Istället alltså förlust vilket gör att det blir ännu jämnare i tabellens nedre region.

 

Matchen:

Mardrömsstart. 0-1 i minut två. De får ta sig runt på vår vänsterkant på ett alldeles för enkelt sätt. Vi är tre personer mot en men han fick fri lejd. Ett inspel från kortlinjen som vi inte kunde täcka undan tog på oss, Krister tror jag, och in bakom en ställd Felix. Nu blir det jobbigt detta på ett kokhett Lerkevi. Vi är inte bra fram till "coolingbreaket" i mitten på halvleken. Inte mycket som stämmer. Resten av halvleken är sedan jämnare och vi växer in i det utan att kanske nå hela vägen upp till bra nivå. Vi kommer inte till målchanser men har några bra anfall med tålamod men vi är trubbiga framåt. Har ni läst det förut? Felix gör sen en fin räddning i slutet av halvleken. Andra halvlek är väl ganska samma. Vi sliter och kämpar och Mariestad är stabila och gör det bra. Ju mer vi lyfter upp allteftersom tiden går så får de också oceaner att ställa om på. Och visst borde de gjort fler mål. Sen ska det sägas, troligtvis, så hade de nog inte fått alla de omställningarna om Petterssons ribbavslut gått in, istället för i ribban. Närmare än så kom vi ej. Mariestad vann denna match rättvist och vi krigar på kring strecken nästa vecka också. 

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Elias Karlsson Ozzy(63) Frasse(K) Max(63)

 

Gurra Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Edh, Banous, Omar(63), Pettersson(63)

 

Gula kort till bägge Albin idag. Gashi därmed avstängd härnäst. 

 

Som ni ser så lirar Gurra. Hans USA-äventyr är framflyttat till januari så han kör på säsongen ut. Röhnes skada beräknades ta tre veckor så därför var inte han med. 

Herr
Referat: Skoftebyns IF - Åsarp-Trädet FK
Seger i höstpremiären!
2022-08-08 22:19, Herr
Glömde ta kort på Sevdan idag så här har vi honom och Sik

Idag drog höstsäsongen igång på allvar, Åsarp/Trädet gästade Nysätra denna vackra (sen)sommardag. Det blev en bra kväll för charmörerna detta. Långa stunder av matchen var väldigt väl ingenomförd vilket gav en rättvis seger och hållen nolla. MEN några perioder är för slarviga och våra dalar blir lite för djupa för att man ska vara helt nöjd. Men rättvis seger och framförallt väldigt stabilt bakåt.

 

Första halvlek:

Det är på vippen att Å/T gör 0-1 i andra minuten. Vi tappar boll, de hotar i djupled, lobbförsök, Felix snubblar, bollen över. Minuten senare. Sevdan vickar med sig bollen och skjuter skapligt men rätt i nävarna på bortakeepern. I tionde minuten skjuter sen Karlsson bra och Sevdan hugger på returen. Hörna. Bra slagen och det är nära att Karlsson når fram på Sevdans inspel. Detta fina anfall var starten för en bra, lång period där vi spelar bra och med bra tålamod. Men vi är fortsatt inte nog spetsiga, vi vill göra mer mål men idag räckte ett. Mer om det senare. I artonde minuten skjuter Frasse ett "konstigt" skott. Deras målvakt missbedömmer helt och bollen studsar i insidan av stolpen. Bra period av oss som sagt och i 27:e minuten kom 1-0. Fint skott från Sevdan som vred in bollen från ca 18 meter med sin sammetslena vänsterfot. Max med assistpoängen efter ett bra anfall. I 34:e krutar Frasse på bra och en liten touch på väg fram men målvakten agerar säkert denna gång och håller bollen. Resten av halvlek är en "dal" vi börjar slarva. Gästerna kommer in i matchen. De snickrar ihop ett bra anfall och får ett bra skottläge men Felix räddar enkelt då skottet blir tamt. I 42:a är det nära 1-1 när vi sätter oss själva i skiten. Ymefors bakåtpass till Felix är i brösthöjd, Felix får inte till en optimal nedtagnig. Han lämnar boxen för att rensa bort bollen men den är fortsatt i spel och ett fint inlägg nickas över. Där osade det katt. Ledning i paus och det är rättvist tycker jag.

 

Andra:

Det är väldigt tryckt bakåt idag. Nya trean med Krille, Ymefors och Röhne får samtliga mest beröm idag. Det som vi måste jobba vidare med frampå är främst beslutsfattningen. Vi skjuter när vi ska passa, vi passar när vi ska skjuta. Vi spelar med risk när man kan göra enkla saker. Vi vill ju göra mer mål och det kommer vi göra om vi tar "rätt" beslut vid fler tillfällen. Sista minuterna blir lite röriga när Röhne drar baksidan och vi får flytta runt folk. Men vi reder ut det och Å/T har bara inlägg och inspel. Inga farliga målchanser. Felix var riktigt bra idag också ska sägas. Plockade alla inlägg med stor pondus. Faktum är att vi är närmast att göra mål i andra halvlek. Liam Röhne bör ju givetvis knoppa in 2-0 i sin comeback men han nickade utanför från ca 5 meter. Nu håller vi tummarna för att det är en lindrig känning så han kan spela på söndag igen när vi åker till Mariestad för ännu en otroligt viktig match i det nedre regioner av serien. Men med dagens tre poäng på kontot har vi nu, just, tre poäng ner till kvalstrecket. En match i taget, vi ska klättra i tabellen och klara kontraktet. Detta var en bra start på hösten helt klart.

 

Laget:

 

Sevdan Gashi

 

Elias(88) Siken Karlsson Frasse(K) Max(71)

 

Röhne(90) Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Foppa(71), Ozzy(88), Edh(90) och Omar

 

Målet: 1-0 (27) Sevdan (Max)

 

Byten:

(71) Max-Foppa

(88) Elias-Ozzy

(90) Röhne-Edh

 

Gashi varnad

 

Extra beröm till Tommy Sundberg som var fläckfri som speaker i Tutas semesterfrånvaro.

 

 

Hemmamatch för Herr A på måndag
2022-08-05 15:17

Måndagen den 8 augusti spelar herrlaget åter seriematch efter några veckors sommaruppehåll.

På besök till Nysätra IP kommer då Åsarp Trädet FK.

Förra mötet slutade med en 1-2 förlust på bortaplan. 

Dags för revansch på hemmaplan.

 

Kom och stötta våra herrar till 3 viktiga poäng!

Herr
Referat: Skoftebyns IF - Jonsereds IF
Seger i genrepet
2022-07-30 16:19, Herr
Hampa och Elias

Idag tog vi emot Jonsered på ett solkysst och varmt Nysätra. Det var på vippen att det inte böev någon match i och med att åtta spelare valde att göra annat. Men vi fick tag på Hampa Ekström samt futsalbekantingen "Gigi" igår så vi fick ihop 13pers inklusive provspelade Nuri som varit med i veckan och närmast kommer från div 4/3-spel i Borlänge. Eloge till Frasse som tog sig hem och genomförde matchen. Liam Röhne tillbaka i moderklubben också som sagt.

 

Matchen:

Ömsom vatten, ömsom vi... näe inte vinnivå kanske men läsk typ. Lite upp och ner och många väldigt trötta ben och huvuden. Men en go genomkörare mot ett rätt så bra lag med ett par fina bollspelare. Nr 7 och 11 centralt på mitten och nr 20 ute till höger för att nämna tre. I sextonde minuten rullade vi upp ett bra anfall längst vår högerkant. Sevdan lirkade fram bollen till Hampa som drog till med vänstern! Huruvida om Hampa åldras som ett gammalt fint vin låter jag vara osakt. Men lika bubblande och uppfriskade som en läsk är han åtminstone fortsatt. 75 minuter hade han i benen. Härligt att han ställde upp och bidrog ju med en hel del dessutom. I 23:e ropar Krille på frispark när han görs ner. Ingen signal utan istället ett bra läge för gästerna. Svagt avslut. I 33:e snickrar vi ihop ett finurligt anfall till vänster. Elias avslutade rätt så vasst, fin räddning till hörna. 1-0 i paus. Några bra perioder med bollinnehav. Några sämre när vi föll väl lågt samt slog bort för mycket passningar och slarvade över lag.

 

I andra är det väl rätt så liknande. Många är väldigt trötta. Kramp på ett par ben. Även hos gästerna. De har en kanon i ribban och ett i utsidan stolpen. Ymefors nickar på Sevdans fint slagna frispark, kanske borde fått den på mål. Sen skjuter Sevdan en frispark i stolpen, Liam och Ymefors högg på returen men han inte riktigt fram. I 70:e gör Elias 2-0 elegant serverad av Sevdan. Bra omställning där. Inte rättvist sett till hur andra halvlek varit ska vi väl säga. Med kvarten kvar kom Hamodi in som forward istället för Hampa. 

 

Både si och så idag. Förutsättningarna, rent truppmässigt, kunde absolut varit bättre men de som var med fick 90 viktiga och tunga minuter innanför västen. Stort tack till Hampa och Gigi som ställde upp. Gigi kom in i 38:e och spelade sedan resten av matchen. Först som högerwing sen som högerinnerback hela andra halvlek. Nuri slet på bra längst bägge kanter.

 

Laget:

 

Hampa(75) Sevdan

 

Elias Frasse(K) Ozzy(62) Edh Nuri(38ut, 62in)

 

Liam Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: Hamodi(75), Gigi(38)

 

Målen:

1-0 (16) Hampa (Sevdan)

2-0 (70) Elias (Sevdan)

 

Ozzy blev varnad

 

Nu hoppas vi på fler uttagningsbara spelare i veckan. Sen är det seriespel igen 8/8 hemma mot Åsarp/Trädet. Hösten är kommen! 

 

P2007 vidare i Gothia Cup
2022-07-21 19:07

Skoftebyns IF P2007 kör på i Gothia Cup. Klassen Boys 15 startade med 206 lag från 20 nationer.

Nu är det 16 lag kvar, ett är Skoftebyns IF.

 

Gruppspelet som avverkades måndag-onsdag flöt på bra med tre segrar och noll insläppta mål.

I dagens två slutspelsmatcher fortsatte det övertygande spelet och man inkasserade två stycken 5-0 vinster.

Imorgon spelar laget åttondelsfinal mot Fotboll24, ett lag från Stockholm.

Matchstart 09:00 på SKF Arena på Heden.

 

Matchresultat:

 

GRUPPSPEL

SIF-Gällivare SK  7-0

SIF-FC Bellevue  2-0

SIF-Kaltenkircherner TS  7-0

 

32/1 FINAL

SIF-Kullavik IF  5-0

 

16/1 FINAL

SIF-Spånga IS FK  5-0

Nyheter från våra lag
Herr, 16/08 21:22 
Pojkar Fotbollsskolan, 16/08 14:39 
U Flick, 15/08 17:56 
Flickor Fotbollsskolan, 15/08 15:55 
Herr, 14/08 16:59 
Flickor Fotbollsskolan, 10/08 12:25