Skoftebyns Idrottsförening

Referat: IFK Örby U - Skoftebyns IF U
Utflykt till Örby!
2022-05-16 17:30, Dam U

Ja så var det återigen dags för match, matchen spelades 15/5 på bortaplan mot serieledarna IFK Örby.

Vi visste redan innan att det har är årets tuffaste match mot seriens bästa lag, men vi åkte dit fast beslutna om att inte göra en sådan plattmatch som vi gjorde omgången innan.

Innan match så gör vi upp en matchplan och vi bestämmer oss för att oavsett resultat så ska vi åka hem och vara stolta över prestationen som vi utför på plan. Blir det en poäng eller tre så är det bara en extra bonus, men framförallt så ska vi ge allt för varandra i matchen.

Första kvarten är en riktig anstormning från hemmalagets sida, hörna efter hörna, totalt tillbakapressade är vi och till slut så orkar vi inte stå emot, och ledningsmålet är ett faktum. Hemmalaget fortsätter att pressa, men vi börjar hitta positionerna ordentligt ute på plan så det är rätt ofarligt. Dom får verkligen kämpa för att skapa chanser mot oss. Inför andra halvlek så peppar vi igång oss ordentligt, vi bestämmer att vi på inget sätt skall vika oss utan fortsätta arbeta för varandra till max. Vi gör en ännu bättre andra halvlek än första. Vi gav oss aldrig, vi hade någon halvchans, vi stack upp och var aggressiva samt tykade upp oss rejält. Så hemmalaget fick lite respekt för oss ute på plan.

Hemmalaget kontrar in sitt 2-0 mål med fem minuter kvar. Helt välförtjänt seger för dom. Men vi visade verkligen att när vi spelar som ett lag och alla ger sitt absoluta max, ja då är vi där. Så vi tar med oss detta till nästa match som är mot Alingsås borta 29/5.

Stort stort beröm till alla 13 spelare som var med på utflykten till Örby. Grymt kul!

Referat: Skoftebyns IF - Trollhättans BoIS
Derbyseger!
2022-05-13 21:47, Herr
Felix höll nollan och Elias spräckte Bois-nollan!

Då har vi (äntligen) bärgat de första poängen i årets seriespel. Tre friska pinnar in på kontot när vi besegrade stadsrivalen från fel sida älven, Trollhättans Bois. Elias Josefsson, i en för honom ganska ovan roll som 10:a, avgjorde med dryga halvtimmen kvar. Mot slutet blev det såklart lite nervigt men vi löste det och vann äntligen en match i serien.

Första:

Vi gör en bra halvlek. Vi är speldrivande och spelar skapligt bra. Framförallt till en början. Men det är gästerna som är närmast att ta ledningen i 13:e minuten. Gurra kastar in ett inkast mot Prodan men Bois vinner boll enkelt och det blir ett jätteläge (nr 7) men skottet går mitt på Felix. I 16:e är det nära igen när deras raket (nr 10) spelade in till (nr 6) men hans skott sköts i staketet så Felix behövde inte ingripa. Vårt första läge kommer i 20:e när Gashi stöter Sevdans inspel utanför. Sen har lagen några skott var men bägge lagen har bra keepers och ingen av dem släpper in sådana skott. Vi spelar ganska bra men vi är ju inte riktigt vassa framåt. Idag skjuter vi iaf ett par gånger. Vi är det bättre laget spelmässigt men Bois hade farligast lägen i första.

Andra:

Rätt skaplig inledning igen. Vi är bollförande men vi pratar om att slå in fler inlägg och instick i boxen. Vi förbereder Foppa för inhopp. Innan vi hinner genomföra det bytet så slår Sevdan ett fint inlägg som Elias skarvnickar in, 1-0 och vild glädje! Ett snyggt mål vill jag minnas, vi får kolla reprisen på ttela som sände live senare. Foppa in på kanten istället för Karlsson innan avspark. Matchen fortgår på ungefär samma sätt som jag minns det. Och vi ledare pratar om hur eller om vi ska ändra till en mer defensiv formation. Vi väljer att göra så i 74:e när målskytten Elias ersätts av Hamza. Nu blev det 4-4-1-1. Det blev rörigt. Bois fick initiativet och vi var yra en stund. Vi sjönk för lågt. Vi ledare skulle nog varit mer tydliga i direktiven. Sen valde Bois att satsa framåt 3-4-3 så då blev det mer tydligt för oss att ligga bra i en fyrbackslinje. Med fem minuter kvar tvingades Gashi byta i sin comeback efter sjukdom. Siken in istället. Precis i slutet slet Felix upp sin sargade ljumske och ville byta. Men våra byten var gjorda så han bet ihop och haltade runt sista minuterna. Gästerna kom aldrig riktigt nära 1-1. Skön seger.

Sett till prestation tycker jag vi är bättre än Bois men de har två, tre väldigt skarpa målchanser i första halvlek. Det blir lite knasigt för oss när vi byter formation, skulle vi gjort det eller ej? Det får vi diskutera i veckan. Väldigt gött att bärga en seger och gött att se att alla kämpar tappert. Nu bygger vi vidare på detta och DM-segern förra veckan gjorde oss gott.

Laget:

Sevdan Gashi(85)

Elias(73)

Karlsson(62) Hussein Prodan Max

Gurra Frasse(K) Krille

Bänk: Hamodi, Edh, Ozzy, Hamza(73), Foppa(62), Pettersson och Siken(85)

Målet:

1-0 (61) Elias (Sevdan)

// Båt

Fredagsderby!!!
2022-05-10 13:59

På fredag (13/5) är det hett derby på Nysätra IP.

Skoftebyns IF Herr tar emot Trollhättans BoIS i en match som är väldigt viktig för bägge lagen.

Matchen startar 19:00.

Kiosken är påfylld, grillen kommer att glöda.

Välkomna!!

Hemmamatch på fredag för Dam A
2022-05-03 13:45

På fredag tar vi emot lokalkonkurrenten IK Gauthiod i damerna Division 2.

Stämpla ut från jobbet på fredag eftermiddag och kom till Nysätra IP för att bevittna en spännande match.

Kiosken är öppen i vanlig ordning.

Helgens hemmamatcher
2022-04-29 11:16

Skoftebyns IF mot Orust FC ikväll på Nysätra IP
2022-04-21 15:41

Ikväll har våra damer hemmapremiär mot Orust FC i Division 2 Norra Götaland.

Välkomna till Nysätra IP.

Matchstart 19:30

U Flick, 16/05 18:09