Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Damer A

Vinst i premiären
2022-04-10 19:29

Vi åkte till Götene för att sparka igång tävlingssäsongen och visste på förhand att det skulle bli en tuff kamp.

 

Första halvlek 

Vi börjar bra och efter bara någon minut hittar Anna till Tina i djupled centralt och det är bara centimeter ifrån att Tinas lobb går in. Efterföljande hörna blir även den farlig och Sofie är sånär på att hitta Elin på bortre stolpen. Vi äger spelet och Götene har svårt att få tag i bollen samtidigt som vi har svårt att hitta de riktigt heta målchanserna. Det saknas lite energi och premiärnerverna är påtagliga. I den 19:e minuten hittar Isa fram med en boll centralt till Sofie som ser att deras målvakt står lite långt ut. Hon placerar vackert in 1-0 över en chanslös målvakt. Allt efter halvlek går börjar Götene pressa högre och gör det till viss del med framgång. Vi blir onödigt stressade och ger bort några halvchanser till dem men inget som de kan förvalta. Med några minuter kvar blir Isa liggandes efter att ha landat på axeln efter en duell. Hon tvingas tyvärr byta och får åka buss in till Lidköpings sjukhus. Vi ändrar om lite och det är något stirrigt sista tiden av första halvlek. Vi håller ändå undran och går till vila med ledningen intakt.

 

I halvtid pratar vi om att söka ytor mer och skruva upp tempot för att inte hamna i motståndarens duellspel. 

 

Andra halvlek 

Vi börjar bra och fortsätter äga boll, Götene har väldigt lite spel på vår planhalva. Hägg och Anna är hur stabila som helst och tar bort deras chansbollar in djupet. Det är mycket spel på offensiv planhalva men de försvarar sig bra och vi hittar inte några klara lägen utan mest halvchanser. Vi slarvar lite och gör inte det vi kommit överens om. Bollarna kommer på yta men vi tar inte löpningarna. Så skönt att få 2-0 i 65:e minuten. Det är Elin som distinkt sätter dit den efter fint förarbete av Tina. Vi gör en del byten och spelar relativt enkelt av resten av matchen. Först i 90:e minuten får de en het chans då vi n ont får bort en hörna. Fint försvarsspel gör att vi håller nollan idag.

 

Offensivt kan vi betydligt bättre än vi visar idag men defensivt är det en mycket bra match. Lite extra beröm till Anna och Hägg idag som ser till att vi kontrollerar matchen.

 

Nästa match är mot Orust på Nyätra torsdag 21/4.

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Vinst i premiären2022-04-10 19:29
Inför premiären2022-04-03 13:24