Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

 
Referat: Skoftebyns IF - Åsarp-Trädet FK
Seger i höstpremiären!
2022-08-08 22:19
Glömde ta kort på Sevdan idag så här har vi honom och Sik

Idag drog höstsäsongen igång på allvar, Åsarp/Trädet gästade Nysätra denna vackra (sen)sommardag. Det blev en bra kväll för charmörerna detta. Långa stunder av matchen var väldigt väl ingenomförd vilket gav en rättvis seger och hållen nolla. MEN några perioder är för slarviga och våra dalar blir lite för djupa för att man ska vara helt nöjd. Men rättvis seger och framförallt väldigt stabilt bakåt.

 

Första halvlek:

Det är på vippen att Å/T gör 0-1 i andra minuten. Vi tappar boll, de hotar i djupled, lobbförsök, Felix snubblar, bollen över. Minuten senare. Sevdan vickar med sig bollen och skjuter skapligt men rätt i nävarna på bortakeepern. I tionde minuten skjuter sen Karlsson bra och Sevdan hugger på returen. Hörna. Bra slagen och det är nära att Karlsson når fram på Sevdans inspel. Detta fina anfall var starten för en bra, lång period där vi spelar bra och med bra tålamod. Men vi är fortsatt inte nog spetsiga, vi vill göra mer mål men idag räckte ett. Mer om det senare. I artonde minuten skjuter Frasse ett "konstigt" skott. Deras målvakt missbedömmer helt och bollen studsar i insidan av stolpen. Bra period av oss som sagt och i 27:e minuten kom 1-0. Fint skott från Sevdan som vred in bollen från ca 18 meter med sin sammetslena vänsterfot. Max med assistpoängen efter ett bra anfall. I 34:e krutar Frasse på bra och en liten touch på väg fram men målvakten agerar säkert denna gång och håller bollen. Resten av halvlek är en "dal" vi börjar slarva. Gästerna kommer in i matchen. De snickrar ihop ett bra anfall och får ett bra skottläge men Felix räddar enkelt då skottet blir tamt. I 42:a är det nära 1-1 när vi sätter oss själva i skiten. Ymefors bakåtpass till Felix är i brösthöjd, Felix får inte till en optimal nedtagnig. Han lämnar boxen för att rensa bort bollen men den är fortsatt i spel och ett fint inlägg nickas över. Där osade det katt. Ledning i paus och det är rättvist tycker jag.

 

Andra:

Det är väldigt tryckt bakåt idag. Nya trean med Krille, Ymefors och Röhne får samtliga mest beröm idag. Det som vi måste jobba vidare med frampå är främst beslutsfattningen. Vi skjuter när vi ska passa, vi passar när vi ska skjuta. Vi spelar med risk när man kan göra enkla saker. Vi vill ju göra mer mål och det kommer vi göra om vi tar "rätt" beslut vid fler tillfällen. Sista minuterna blir lite röriga när Röhne drar baksidan och vi får flytta runt folk. Men vi reder ut det och Å/T har bara inlägg och inspel. Inga farliga målchanser. Felix var riktigt bra idag också ska sägas. Plockade alla inlägg med stor pondus. Faktum är att vi är närmast att göra mål i andra halvlek. Liam Röhne bör ju givetvis knoppa in 2-0 i sin comeback men han nickade utanför från ca 5 meter. Nu håller vi tummarna för att det är en lindrig känning så han kan spela på söndag igen när vi åker till Mariestad för ännu en otroligt viktig match i det nedre regioner av serien. Men med dagens tre poäng på kontot har vi nu, just, tre poäng ner till kvalstrecket. En match i taget, vi ska klättra i tabellen och klara kontraktet. Detta var en bra start på hösten helt klart.

 

Laget:

 

Sevdan Gashi

 

Elias(88) Siken Karlsson Frasse(K) Max(71)

 

Röhne(90) Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Foppa(71), Ozzy(88), Edh(90) och Omar

 

Målet: 1-0 (27) Sevdan (Max)

 

Byten:

(71) Max-Foppa

(88) Elias-Ozzy

(90) Röhne-Edh

 

Gashi varnad

 

Extra beröm till Tommy Sundberg som var fläckfri som speaker i Tutas semesterfrånvaro.

 

 

Referat: Skoftebyns IF - Jonsereds IF
Seger i genrepet
2022-07-30 16:19
Hampa och Elias

Idag tog vi emot Jonsered på ett solkysst och varmt Nysätra. Det var på vippen att det inte böev någon match i och med att åtta spelare valde att göra annat. Men vi fick tag på Hampa Ekström samt futsalbekantingen "Gigi" igår så vi fick ihop 13pers inklusive provspelade Nuri som varit med i veckan och närmast kommer från div 4/3-spel i Borlänge. Eloge till Frasse som tog sig hem och genomförde matchen. Liam Röhne tillbaka i moderklubben också som sagt.

 

Matchen:

Ömsom vatten, ömsom vi... näe inte vinnivå kanske men läsk typ. Lite upp och ner och många väldigt trötta ben och huvuden. Men en go genomkörare mot ett rätt så bra lag med ett par fina bollspelare. Nr 7 och 11 centralt på mitten och nr 20 ute till höger för att nämna tre. I sextonde minuten rullade vi upp ett bra anfall längst vår högerkant. Sevdan lirkade fram bollen till Hampa som drog till med vänstern! Huruvida om Hampa åldras som ett gammalt fint vin låter jag vara osakt. Men lika bubblande och uppfriskade som en läsk är han åtminstone fortsatt. 75 minuter hade han i benen. Härligt att han ställde upp och bidrog ju med en hel del dessutom. I 23:e ropar Krille på frispark när han görs ner. Ingen signal utan istället ett bra läge för gästerna. Svagt avslut. I 33:e snickrar vi ihop ett finurligt anfall till vänster. Elias avslutade rätt så vasst, fin räddning till hörna. 1-0 i paus. Några bra perioder med bollinnehav. Några sämre när vi föll väl lågt samt slog bort för mycket passningar och slarvade över lag.

 

I andra är det väl rätt så liknande. Många är väldigt trötta. Kramp på ett par ben. Även hos gästerna. De har en kanon i ribban och ett i utsidan stolpen. Ymefors nickar på Sevdans fint slagna frispark, kanske borde fått den på mål. Sen skjuter Sevdan en frispark i stolpen, Liam och Ymefors högg på returen men han inte riktigt fram. I 70:e gör Elias 2-0 elegant serverad av Sevdan. Bra omställning där. Inte rättvist sett till hur andra halvlek varit ska vi väl säga. Med kvarten kvar kom Hamodi in som forward istället för Hampa. 

 

Både si och så idag. Förutsättningarna, rent truppmässigt, kunde absolut varit bättre men de som var med fick 90 viktiga och tunga minuter innanför västen. Stort tack till Hampa och Gigi som ställde upp. Gigi kom in i 38:e och spelade sedan resten av matchen. Först som högerwing sen som högerinnerback hela andra halvlek. Nuri slet på bra längst bägge kanter.

 

Laget:

 

Hampa(75) Sevdan

 

Elias Frasse(K) Ozzy(62) Edh Nuri(38ut, 62in)

 

Liam Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: Hamodi(75), Gigi(38)

 

Målen:

1-0 (16) Hampa (Sevdan)

2-0 (70) Elias (Sevdan)

 

Ozzy blev varnad

 

Nu hoppas vi på fler uttagningsbara spelare i veckan. Sen är det seriespel igen 8/8 hemma mot Åsarp/Trädet. Hösten är kommen! 

 

Välkommen hem Liam!
2022-07-13 16:57
Liam Röhne blir charmör igen

Idag har vi gjort klar med en finfin förstärkning. Det är Liam Röhne som kommer hem till sin moderförening efter att ha spenderat en och en halv säsong med akademispel i IFK Göteborgs U19-lag. Där har det blivit en hel del speltid men våren har störts av en del skavanker, blandannat en krossad tumme men är nu fit for fight och klar för spel.

 

Liam har alltså Sköfta som moderförening så det är en spelare vi har bra koll på. Väldigt bra koll på då han även är son till Thomas (Röhne). Han blev helt bofast i mittförsvaret 2020 och gick efter det till IFKs U19 som sagt. Vi får tillbaka en spelskicklig försvarare med bra spelsinne och ett fint lugn på planen. Fin passningsfot dessutom. Liam kommer tillföra mycket i höst, både på och vid sidan av banan.

 

Vi är väldigt glada för att få tillbaka en duktig spelare och tackar IFK Göteborg för en snabb och smidig övergång. Vi får se om det blir fler nya ansikten när träningen drar igång igen måndag v.30. 

 

// Båten 

Tack till Prodan och Gurra!
2022-07-04 18:04
Prod och Gurra drar västerut!

I fredags avslutade herrtruppen vårsäsongen med lite grillmys och tävlingar i Sikens regi. Väldigt trivsamt och ett bra slut på våren. Vi tog också, tyvärr, avsked av dessa bägge gossar. Vi hoppas givetvis att de kommer tillbaka till Sköfta i framtiden men nu önskar vi bara bägge stort lycka till deras äventyr i Staterna. Vi följer bägge med spänning. 

 

Simon Prodan (-99)

Bohusläns finest ser ut som en riktig svärmorsdröm med sitt charmiga leende och sin blonda kalufs. Han anlände till Nysätra inför 2020, då från Tbis där Adde Wingårdh tidigare haft honom. Mycket speltid första säsongen för att sedan varit helt bofast i elvan under 2021 och nu under våren 2022. Prod är oerhört fin som bollvinnare och rejäl i närkampsspelet som "sexa". Han har även lungnat ner sig något i år så det har inte blivit lika många gula kort. Men visst brinner det till, ordentligt, fortfarande emellanåt. Det behöver brinna i Prodan då är han som bäst. Nu väntar två års studier och collegespel i Kansas City. Han har gjort en fin vår och blir saknad både på och utanför planen. 

 

Gustav "Gurra" Larsson (-03)

Här har vi en egen produkt som haft en stigande formkurva de senaste åren. Stor succé i mittförsvaret 2021 och bofast i elvan då som nu. I år har han även spelat wingback. En av få spelare som ständigt kommenterar sin egen och andras insatser under träningar och matcher. Ibland är han väldigt arg och väldigt sur men han är alltid glad när han kommer till Nysätra och när han går hem igen. Däremellan är det höga berg och djupa dalar i humöret. En underbar gubbe som ibland känns lite tankspridd men en väldigt fin fotbollsspelare som vi tappar. Urstark på huvudet och får alltid in ett långt ben och avstyr motståndarnas anfall. Finfin vänsterfot också. Ett tufft tapp för oss. Nu blir det fyra års studier och collegefotboll med Monroe College, New York.

 

Stort tack för dessa år boys! Lycka till och välkomna åter! 

 

Två oerhört tunga tapp för oss inför hösten, i en redan rätt så tunn trupp, minst sagt. Men vi har vetat om detta i över ett år så vi får vara förberedda. Alla andra kommer höja upp sig ett snäpp, två startplatser i elvan står till förfogande. Vi får försöka få in spelare utifrån också. Det kommer en summering av våren under veckan eller i nästa vecka här på hemsidan.

 

Trevlig sommar önskas alla charmörer. Ses i höst! 

 

// Båt 

 

Referat: Tidaholms GoIF - Skoftebyns IF
Vi går på semester med en förlust
2022-06-30 09:20

Vårsäsongens sista match (vi har spelat två höstmatcher också) avgjordes på Ulvesborg i Tidaholm igår. I sommarvärmen och på seriens bästa gräsmatta. Hemmalaget var bäst för dagen, segern var rättvis. 

 

Matchen:

Dåliga starter i bägge halvlekar. Redan i fjärde minuten får de ett farligt nickläge. Vår taktik från de senaste matcherna skulle gälla idag också men av oklar anledning så tycker jag att vi hamnade högre upp och därmed hade Tidaholm ytor bakom vår backlinje. Vi kom lite snett på det helt enkelt. Samtidigt var Tidaholm riktigt bra och påkopplande igår. De pressade oss högt och var rejäla över hela banan. De vann klart mer dueller än oss. Vi är alldeles för dåliga i passningsspelet över 90min. Många spelare kommer inte upp i betyget godkänt och hade helt enkelt en dålig dag. Det ska dock sägas att alla sliter och krigar men vi var inte tillräckligt bra sett över 90 minuter helt enkelt. I 20:e minuten hinner vi inte flytta mittfältet helt rätt. De når in framför mittbackarna och därefter sticker de in en djupledsboll. Friläge. Hamodi river ner honom. Gult kort. Straff. Mål. 

Vi gör en sämre första halvlek men vi ligger BARA under med ett mål. Vi har chansen.

 

Men svag start i andra också. Det är på vippen att Tidaholm rinner igenom men närmare än ett offsidemål kommer de ej. I 61:a byter vi ut Elias och Omar. Foppa gör comeback igen och Fadi gör sin debut i seriespel. Detta ger effekt. Siken lyfter in en frispark och Foppa stöter dit på volley vid bortre stolpen. Deras keeper tar normalt det avslutet men denna gång var det mål, en riktig tavla får vi slå fast. Sen sliter på bra. Vi har många spelare borta och vissa som spelar har legat sjuka i helgen och början av veckan. Tidaholm går för segern men vi fredar oss skapligt. Men i 79:e lyfter de in en andraboll. Skarvnick sen friläge. Känns som offside kanske men omöjligt att veta och AD vinkar ej. Inget att säga om. Men vi släpper till två mål efter att bollar kommit in bakom oss. Detta har vi jobbat bort de senaste matcherna men idag var det lite "gamla synder" som sagt. Vi ändrar till 4-3-3 men det blir väl inte jättebra. I slutskedet får Pettersson sin andra gula efter en dum knuff och blir därmed utvisad. 

 

Vi förlorar rättvist. Tidaholm är bra idag. All eloge. Men vi når inte upp i tillräcklig nivå. Varken som lag men framförallt på vissa enskilda fötter. Ändå kunde vi knyckt en pinne. Vi måste upp i nivå, annars förlorar vi. Men idag föll vi mot ett lag som var bättre än oss. Så enkelt är det ibland. Siken var riktigt bra. Klart bäst i Sköfta. Sen är det kul att två 07:or får spela idag. Omar startar och gör 61minuter. Fadi kommer in och spelar resten. Sen har vi Hadzic och Wickelgren på bänken också. Numerärt är herrtruppen väldigt tunn i höst. Duktiga 07-kullen kommer träna med oss och kommer säkert få känna på div3-spel i höst. De gör bra träningar vecka efter vecka.

 

Nu väntar semester. Det kommer en text i nästa vecka om hur våren varit. 

 

Laget:

 

Omar(61) Pettersson

 

Gashi

 

Elias(61) Siken Karlsson Max

 

Krille Gurra Frasse(K)

 

Hamodi

 

Bänk: David, Hadzic, Fadi(61), Foppa(61) och Wickelgren 

 

Målen:

0-1 (20) straff

1-1 (63) Foppa (Siken)

1-2 (79) 

 

Gula:

Siken

Foppa 

Hamodi 

Pettersson ×2 

 

Hamodi och Pettersson är därmed avstängda i återstarten.

 

Trevlig sommar önskas samtliga charmörer! 

 

// Båt

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 8/8 19:00
1 - 0  
Lör 30/7 13:00
2 - 0  
Ons 29/6 19:30
2 - 1  
Tor 23/6 19:00
0 - 0  
Lör 18/6 14:00
0 - 1  
Tor 9/6 19:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 21/07 19:07 
Hem, 22/06 14:30 
Hem, 17/06 16:01