Besök Slusscaféet (Klicka här)
Skoftebyns IF
Dam U

Nytt år, nya utmaningar.  Västergötlands mest glada fotbollsgäng, spelar självklart fotboll även 2023, vi ser så vansinnigt fram emot alla matcher i årets seriespel. Som då är damer division 3 västra.  Förra året gjorde vi det grymt bra. Till detta år hoppas vi givetvis kunna ta ett steg till när det gäller placering och fotbollsutveckling, men framför allt  så tror vi på att ett bra och sammansvetsat gäng som tränar och älskar fotboll är den absoluta bästa framtiden för damfotboll i Skoftebyns IF och Trollhättans kommun

Väl mött på Nysätra!!

Referat: Skoftebyns IF U - Svenljunga IK
Ännu en seger!
2022-06-08 10:19

Lite sen matchrapport

Men här kommer den!

Hemmamatch mot Svenljunga IK på nationaldagen. En på förhand svår match då bortalaget är ett bra lag med några äldre och rutinerade spelare. Men vi bestämmer i vanlig ordning innan matchen att det viktigaste av allt är att vi ska ge allt för varandra i alla lägen. Alla lag i serien är tuffa och duktiga så det gäller att vara på alerten redan från start.

Första halvlek är jämn med ett litet övertag för bortalaget. Vi är däremot farliga i våra kontringar. Efter ca en halvtimme så får SIK en frispark som dom  förvaltar på ett bra sätt. Snyggt ledningsmål på nick. I vårat anfall direkt efter så får vi hörna som vi gör mål på. På en bra slagen hörna så håller sig våran nummer 13 framme och gör sitt första mål i Skoftebytröja. Bara 3 minuter efter kvitteringen får vi straff, som våran nummer 10 sätter enkelt. Kul för henne att få göra mål efter att på grund av skada varit borta från fotbollen i nästan ett år. Vi går till halvtidsvila med ledning i ryggen och vi har vänt underläge till ledning på fem minuter.

I andra halvlek så börjar vi bra, sätter tryck och pressar tillbaka bortalaget. Efter ett missförstånd av SIK så lyckas våran nummer 12 snabbt upptäcka det och kan med ett fint skott från ca 20 minuter utöka våran ledning. Bortalaget flyttar upp spelet direkt efter, men då skapas det enorma ytor bakåt. Våran egna tornado nummer 17 är inte sen att utnyttja det och kan i minut 58 göra ett väldigt snyggt mål och efter det är matchen över. Vi spelar av den sista halvtimmen, vi skapar några bra lägen men lyckas inte få in bollen.

Som helhet är vi alla väldigt nöjda med både spel och resultat. Väldigt väldigt bra genomförd match av samtliga spelare, men passar ändå på att hylla våran panter som vi har i målet. Återigen en grym insats.

Även det faktum att tre av fyra mål görs av försvarsspelare är kul.

Nästa vecka är det viktig bortamatch mot Rävlanda, hoppas vi kan fortsätta med våran segersvit.

Referat: Alingsås KIK U - Skoftebyns IF U
Äntligen!
2022-05-29 19:56

Så var det då dags igen för vårat lag att spela match. Denna omgången borta mot Alingsås KIK.  Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff och jämn match. När vi dessutom har halva laget borta av diverse olika orsaker, ja då känns ju uppförsbacken jobbigare. Men vi bestämmer oss innan matchen att om vi bara kommer upp i samma kämpatakter som i matchen innan, ja då kan vi vara nöjda med våran insats.

Första 10 är vi riktigt på hugget, vi skapar en del chanser och är så nära att ta ledningen. Sedan kommer Alingsås i ett anfall, och spelaren som vi varnade för innan matchen får stå helt ren i straffområdet och kan lätt göra 1-0 till AKIK, där måste vi agera hela vägen mycket mera bestämt och tuffare. Efter det så tappar vi rejält, vi får jaga ordentligt och det visar sig att hemmalaget är ett bra spelande lag med några riktigt bra spelare. Vi kommer inte loss ur deras grepp, utan får mest ägna oss åt att försvara vårat mål. Det däremot gör vi riktigt bra, vi sliter och kämpar och ger inte motståndarna så mycket utrymme. Men det är hemskt jobbigt att bara försvara sig. Så när halvleken kommer så är det lite småfrustrerat och sura miner. Vi bestämmer oss för att försöka ha mycket mera tålamod när vi väl har boll och att vi under inga som helst omständigheter får ge oss. När andra halvlek börjar så är vi på tårna igen och och lyckas faktiskt hålla i bollen under en längre tidsperiod. Efter att vi trillat boll med 8-9 passningar i rad så lyckas våran nummer 6 med en magnifik passning hitta våran nummer 11 som iskallt rullar in bollen i bortre gaveln. Så vansinningt snyggt fotbollsmål. Rent fotbollsgodis! Efter det så håller vi uppe spelet ett tag innan vi återigen blir rejält tillbakapressade. Nu är det under några perioder riktigt svettigt runt vårat mål, hemmalaget är bra, samtidigt som vi inte hittar våra positioner. Våran målvakt är dock helt iskall och totalt bekymmersfri, hon gör den ena efter den andra utmärkta räddningen. Hennes enhandsräddning i krysshöjd glöms ej i första taget. Grymt! Vi blir som sagt pressade och man väntar bara på att målet ska komma, istället så kommer det en magiskt bra boll fram till våran egna superblixt nummer 8 som plötsligt kommer helt fri med deras målvakt som efter en retur tappar bollen och där är vårat ledningsmål ett faktum. Jublet hördes nog till Tröllhätta, efter vårat ledningsmål så är det enbart ren kamp i ca 20 minuter, domaren som för övrigt var riktigt bra lyckades någonstans hitta 10 tillläggsminuter, Så det var rejält nervöst på slutet. Men som sagt äntligen lyckas vi knipa våra första 3 poäng. Det var inte snyggt och det var inget vidare bra spel från våran sida, men oj så härligt det kändes att vinna på ett sådant här sätt. En ren jäkla arbetsseger, vi krigar i 99 minuter och ger oss aldrig, Okej, man kan säga att det var en turseger, och det var det absolut. Men tur är inget som bara sker, det är även något man förtjänar, och den här segern var vi värda.

Kan nämnas att det aldrig gått åt så många kylpåsar på en match, så där slog vi nytt rekord

All heder och beröm till alla 13 spelare som var med i Alingsås, Magiskt kul!

Vi ses på nästa match som är hemma mot Svenljunga på nationaldagen med start klockan 18:00. Väl mött!!

Referat: IFK Örby U - Skoftebyns IF U
Utflykt till Örby!
2022-05-16 17:30

Ja så var det återigen dags för match, matchen spelades 15/5 på bortaplan mot serieledarna IFK Örby.

Vi visste redan innan att det har är årets tuffaste match mot seriens bästa lag, men vi åkte dit fast beslutna om att inte göra en sådan plattmatch som vi gjorde omgången innan.

Innan match så gör vi upp en matchplan och vi bestämmer oss för att oavsett resultat så ska vi åka hem och vara stolta över prestationen som vi utför på plan. Blir det en poäng eller tre så är det bara en extra bonus, men framförallt så ska vi ge allt för varandra i matchen.

Första kvarten är en riktig anstormning från hemmalagets sida, hörna efter hörna, totalt tillbakapressade är vi och till slut så orkar vi inte stå emot, och ledningsmålet är ett faktum. Hemmalaget fortsätter att pressa, men vi börjar hitta positionerna ordentligt ute på plan så det är rätt ofarligt. Dom får verkligen kämpa för att skapa chanser mot oss. Inför andra halvlek så peppar vi igång oss ordentligt, vi bestämmer att vi på inget sätt skall vika oss utan fortsätta arbeta för varandra till max. Vi gör en ännu bättre andra halvlek än första. Vi gav oss aldrig, vi hade någon halvchans, vi stack upp och var aggressiva samt tykade upp oss rejält. Så hemmalaget fick lite respekt för oss ute på plan.

Hemmalaget kontrar in sitt 2-0 mål med fem minuter kvar. Helt välförtjänt seger för dom. Men vi visade verkligen att när vi spelar som ett lag och alla ger sitt absoluta max, ja då är vi där. Så vi tar med oss detta till nästa match som är mot Alingsås borta 29/5.

Stort stort beröm till alla 13 spelare som var med på utflykten till Örby. Grymt kul!

Referat: Skoftebyns IF U - Ulricehamns IFK U
Hemmaförlust!
2022-05-09 12:11

Att skriva något efter en sådan här match känns egentligen riktigt fel, men några ord bara. Idag är vi som lag, alltså då menar jag hela laget inklusive ledare inte på plats rent mentalt för att utföra uppgiften som ligger framför oss. Dom lagen som vi möter i serien är alldeles för bra för att vi skall gå in i matcherna och inte ligga på vårat absoluta max, man blir straffad direkt. Vi försöker verkligen komma upp i maxprestation under matchens gång, men ibland blir det så här, hela laget får grus i maskineriet och sedan är det vansinnigt svårt att under matchen reparera något som är inte fungerar som det ska. Serien är lång och många matcher väntar framöver så vi tar bara lärdom av detta, bryter ihop och kommer igen. Vi kan mycket bättre och det skall vi visa när vi nästa vecka åker på årets tuffaste bortamatch mot seriens bästa lag. Det bästa är att matchen spelas på riktigt gräs. Grymt!!

Vi gratulerar Ulricehamn till segern, vi har två matcher till mot dom i år så tills nästa möte så kommer vi heltaggade.

Passar på att gratulera och hylla våra U-flickor som gjorde en vansinnigt grym prestation när dom lyckades ta en poäng i Stenungsund. Grymt kämpat!!

Referat: Kronängs IF - Skoftebyns IF U
Bara en pinne med oss hem!
2022-05-03 16:50

Då var det matchdags igen, denna gång i Borås en måndagskväll. Det var Kronängs IF som stod för motståndet, ett lag vi aldrig tidigare mött. Vi bestämmer innan matchen att vi skall gå ut tufft och försöka spela vårat spel. Första 30  minutrarna är riktigt bra från våran sida, vi skapar en mängd chanser, vi har två solklara straffar som domaren inte blåser för. Vi får även in vårat ledningsmål under denna period, ettv väldigt vackert fotbollsmål  som våran nummer 11 rakar in efter ett väldigt fint spel. Inspelet från våran nummer 8 håller högsta klass. Magiskt!

Efter målet så slappnar vi av lite, hemmalaget får mer att säga till om. Skall tilläggas att Kronäng spelade väldigt hårt och tufft, men domaren blåste inte så vad göra, men väldigt väldigt ofta så var det på gränsen till vad som absolut inte är tillåtet. Vi kommer av oss lite i humör och tanke men håller undan halvleken ut.

Andra halvlek så är det inte lika bra spel från våran sida, hemmalaget pressar på för en kvittering och vi försöker försvara oss. Vi vet ett tillfälle så är vi inte riktigt på tårna och hemmalaget lyckas av ingenting egentligen få dit en kvitteringsboll, efter det så är det precis som i förra matchen mot Brämhult. Baklängesmålet får oss att vakna liv och vi börjar pressa igen, vi har en del riktigt bra chanser till ett ledningsmål men motståndarmålvakten gör några riktigt bra räddningar. På slutet är det lite böljande spel fram o tillbaka, men summa summarum så är båda lagen nöjda med varsin poäng. Så det är ett rättvist resultat.

Vi gör en riktigt bra prestation idag som lag, och är helnöjda med insatsen. Lite tråkigt att det bara blev en poäng, men den dagen vi är aggresiva och tuffa under alla 90 minuter ja då går inget lag säkert för oss i denna serie.

Skall tilläggas att det var en vansinngt trevlig upplevelse att för en gång skull efter matchen gå på BK. Känns som om dom inte hade en aning om vad som delades ut :) Så det gör man gärna om.

Våran nästa match match är söndagen 8/5 mot Ulricehamn klockan 14:00 på Nysätra