Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
3 - 3
IFK Tidaholm
Skoftebyns IF3 - 3IFK Tidaholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 september, 13:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088120
Samling:11:30
Referat: Skoftebyns IF - IFK Tidaholm
Tredje oavgjorda i rad
2022-09-17 15:59

Mycket ska man vara med om som fotbollsmänniska. Jag har i ca 15 år (typ) ,skrivit matchreferat på Skoftebyns hemsida kring de lag jag har haft ledarroll i. Idag blir det klurigt för mig hur jag ska se på saker och ting. Det kommer spruta fotbollsfloskler och domedagsprofetior om vart annat för detta var väldigt konstigt. 

 

Första:

Vi har avsparken men ändå ger vi bort en hörna i andra(!) minuten. Vi har fem spelare som har markeringsroll på defensiva hörnor. Deras längsta utespelare väljer vi bort och denne gör 0-1 helt fri. Sjukt! Vi reser oss dock och spelar bra. Vi flyttar boll skapligt bra och i sjätte minuten avslutar Sevdan i burgaveln. Gästerna gör ett tidigt byte och den inbytte spelaren, nr 3, river genast ned Elias vilket renderar i ett gult kort. Nästan direkt efter detta så rundar Karlsson samme man som river ner honom någon meter utanför straffområdet. Hur domaren inte kan dra upp ett nytt gult kort är helt ofattbart men så var det. Det ska sägas att fler varningar skulle delats ut till bägge lagen men detta var helt ofattbart som sagt. Några andra situationer också som sagt. Mem nog hade det kunnat vara en viss fördel att vara en man mer i ca 75 minuter. Vi fortsätter driva matchen. Vi tar oss enkelt fram till deras box gång efter gång men chanserna uteblir. I 14:e sätter Sevdan in en bra boll i djupled på Gashi som rundar keepern men inte får tillräcklig vinkel att avsluta på. Deras back hinner in i målet och ut till hörna. I 16:e kommer 0-2. Från ingenstans och på tok för enkelt. Det blir ett lite missförstånd då Krille tror att Felix ska komma ut men det gör han ej. Ett enkelt inspel framför mål och 0-2 i tom bur. Mycket som kan  göras bättre av oss även här. Felix är inte helt i slag och ropar på byte. DÖP börjar värma och ska in. Innan vi hinner göra bytet så gör gästerna 0-3 på ett vådaskott från 40 meter kanske? Slarv i uppspelet och en Felix som inte var i slag helt enkelt, normalt sett löser han det skottet. DÖP in i målet, första minuterna för året. Vad händer på Nysätra idag? 

Vi fortsätter försöka och gör det fortsatt helt ok. Det är ett skadeskjutet Tidaholm med många spelare borta som lägger sig väldigt lågt för att kontrollera skeendet. De hade ju vaskat fram tre mål väldigt enkelt. Matchbilden fortgår men vi går ned något i kvalité kanske. Kör fast för ofta utan att få till spelvändningar. Sevdan och Gashi snor åt sig en inspark i 38:e, vi gjorde mål på samma sätt hos dem i våras. Denna gång missade Sevdan från ca 10 meter. Sen tycker jag vi ska ha en straff när deras gubbe löper rätt in i Karlsson men det är ett sånt år, det mesta går emot. Samtidigt som vi inte är tillräckligt bra i de avgörande lägena bevisligen. I 45:e kom äntligen 1-3. Krill plockade ner en undanrensning på bröstet och volleysköt in reduceringen. Snyggt! Vi kör på tilläggstiden och är halvnära igen. 

 

Andra:

Vi ändrar till 4-3-3 för att fösöka få till ytterligare tryck framåt. Krill sa i paus att om vi gör 2-3 innan 60:e så kommer vi vinna. Det var nära att han skulle få rätt. I 56:e snor Gashi bollen på inspark igen och denna gång skjuter Sevdan rakt på målvakten, hur ska vi göra mål om vi inte gär mål på sånt? 2-3 kommer i 58:e efter att Frasse skarvat fram bollen till Gashi som gjorde som Adebayor gjorde mot Tottenham eller som Henry mot United, välj själva. Vänd med ryggen mot mål lättade han upp bollen för sig själv och vände om om krutade in bollen under ribban! Youtubea nämnda mål så förstår ni ungefär. Vi spelar med enorm frenesi, Tidaholm blir allt tröttare och vi spelar bara anfallsfotboll hela andra halvlek. Vi skapar massor. I 64:e sljuter Elias i ribban och ner. Sevdan skjuter utanför ett tomt mål på returen. Vi kvitterar sen i 71:a! Karlsson nickar in 3-3 på Frasses hörna. Nu jävlar, vi kommer vinna detta! Vi gör allt i vår makt men vi gör inga mer mål. Gurra nickar utanför kort efter 3-3. Elias har ett nytt fint skott men centimeter utanför för denna gång. Foppa ersätter Siken med kvarten kvar. Han hugger direkt på en retur men där hinner målvakten tillbaka bra och ut till hörna. I 78:e skjuter Sevdan tätt över. Vi har några skapliga hörnor till. Elias av med kramp, Ozzy in. Vi är halvnära men det slutar 3-3. 

 

Hur ska man sammanfatta? Oerhört starkt av oss att hämta ikapp till 3-3 MEN hur kan vi släppa dessa tre mål? Det gör fysiskt ont i mig nästan. Detta är skrivet med all respekt mot ett svårt sargat Tidaholm som är ett topplag som gjort en bra säsong men jag tycker verkligen att vi ska klara av att besegra detta motstånd. Men vi gör det inte. Vi driver matchen hela tiden men ger de tre mål, jag står fast vid det. Vi gör tre mål idag men vi MÅSTE göra två till, minst! Andra får tycka annat om de vill. När det var fem matcher kvar sa vi att vi har allt i egna händer, det är 15 poäng kvar att bärga för att reda upp säsongen. Vi har tagit tre hitills. Det är för svagt men samtidigt har vi fortsatt chansen att hänga kvar eller nå kvalspel. Nu återstår bara sex poäng (Brålanda hemma och Vårgårda borta) att fylla på poängskörden med. Nu kommer domedagsprofetian: tar vi inte sex poäng åker vi ur div 3. Det tror jag iaf. Vi kör på. Så länge vi har chansen kommer vi att gå för det. Spelare, ledare, föreningen och supportrar får hjälpas åt. Vi lever fortfarande.

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Elias(86)

 

Karlsson Siken(74) Frasse(K) Max

 

Gurra Ymefors Krille

 

Felix(20)

 

Bänk: David Ö-P(20), Edh, Hadzic, Nuri, Ozzy(86) och Foppa(74)

 

Målen:

0-1 (2) hörna

0-2 (16)

0-3 (19)

1-3 (45) Krille

2-3 (58) Gashi (Frasse)

3-3 (71) Karlsson (Frasse)

 

Frasse ett gultkort

 

// Båten


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/10 14:00
3 - 3  
Sön 25/9 15:00
1 - 2  
Lör 17/9 13:00
3 - 3  
Lör 10/9 13:00
1 - 1  
Lör 3/9 15:00
1 - 1  
Sön 28/8 15:00
2 - 1