Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
1 - 2
Brålanda IF
Skoftebyns IF1 - 2Brålanda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 25 september, 15:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088122
Samling:13:30
(Nästan) Nattsvart nu!
2022-09-25 18:43

Idag var det ny ångestmatch på Nysätra. Vi hade en ypperlig chans att ta ett stort steg mot nytt kontrakt, vi hade i egna händer. Av det blev det inget då gästerna från Dalsland, Brålanda, lika indragna i "skiten" som oss, drog det längsta strået så nu är våra livlinor i princip slut.

 

Första:

Vi valde 4-3-3 idag, vi fick ju bra bett senast i en halvlek. Vi hade en del taktiska direktiv att tänka på med detta. Tex att vi ALDRIG skulle lämna våra mittbackar två mot två med deras spetsiga forwards. MEN så blev det i stort sett HELA tiden i första halvlek. Första sju, åtta minutrerna har vi jättejobbigt. Brålanda skapade många hörnor och långa inkast. Vi var tillbakatryckta. Vi fick ett jätteläge att kontra tidigt när vi kom tre mot en men vi kom inte ens till avslut. För svagt. I åttonde minuten fick Siken ett bra läge men vänsterskottet blev för tamt. Jag tycker att vi är svaga hela första halvlek. Gästerna är klart bättre. De gör 0-1 i 28:e när de kommer tre två mot Krister och Ymefors i mittförsvaret. Fint och enkelt gjort av Brålanda. Passning som friställer vesselsnabba Bengtsson som enkelt förvaltade läget. Jag tycker faktiskt att det är ofattbart att läget uppstår då vi verkligen tryckt på dessa situationer. Det andra vi la extra tryck på på matchsamlingen var fasta situationer. Markera nr 3, nr 4, nr 8 och nr 97 nu för sjutton gubbar. 0-2 i 30:e, nr 3, Jansson, med foten(!) när bollen damp ner där han stod. Det är för dåligt. Oerhört tungt men det är inte synd om oss. Vi gör det inte tillräckligt bra. Resten av halvleken händer det inte så mycket mer. Gästerna leder klart rättvist, de var klasser bättre än oss. 

 

Andra:

Vi väljer att byta in Omar istället för Foppa. I 48:e är det väldigt nära 0-3 på inkast men efter detta så blir det väl lite bättre ordning på oss. Vi får igång lite bättre spel men det händer inget. I 57:e sparkar Gashi, nr 4 Berner, på benet när bollen är ur spel. Rött kort och inget att protestera emot vilket Gashi inte gör heller. Uppförsbacken än brantare. Vi fortsätter matchen med 3-4-2 och vi börjar spela bättre efter detta. Brålanda i ledning kanske slappnar av någon procent samtidigt som vi kanske enas lite mer och vi ger det en ordentlig chans, så gott vi förmår. I 65:e vänder Omar bort en försvarare och dundrar bollen stenhårt i stolpen, centimeter från sitt första a-lagsmål. Returen är Elias först på men skott över. Det är så i år. Stolp- och ribbträffar går ut istället för in. Vi är inte tillräckligt skickliga bevisligen. I 70:e sticker Brålanda in en instick till 0-1-skytten. Denne rundar Felix men vinkeln blir inte optimal och skottet går över. Vi spelar ok nu och Brålanda bevakar skeendet lite. Vissa sekvenser så håller de bollen bra då får vi svårt att komma åt de men idag är vi bättre med 10 än 11 man på banan. Men vi kommer inte till bättre lägen än lite skott utifrån som går över. En gratischans dyker upp när deras keeper är ute. Bollen landar hos Siken som krutar på men keepern reder upp med en fotparad. I 82:a ersätter Ozzy Karlsson som fått kramp. Vi får in en reducering i 85:e när Frasses boll seglar in i bortre. Rätt snyggt men målisen kanske skulle klarat den? Det skulle bli en del tilläggsminuter idag, vi har kanske tio minuter kvar. Lite nerv blev det nog hos gästerna, vi försöker och lyfter upp Krille längst fram. Brålanda får ett bra läge i 87:e när de sätter igång en snabb frispark och vi lämnat kvar manskap offensivt. Vi lyfter bollar men riktigt farligt blir det inte. Lite oroligt för gästerna kanske men det är inga jättelägen. På stopptid får vi en sista chans. Frasse får ett bra frisparksläge. Skapligt slagen och målvakten släpper bollen men är snabbt först på returen. Matchen är slut.

 

Nu är hoppet om att nå en kvalplats för att behålla div 3-status nästan ute för oss men det kan gå. Om vi slår Vårgårda och har reusltat med oss så kan det bli kval. Vi får se till att slå Vårgårda och se hur långt det räcker. Alla som är inne här och läser mina referat vet att vi legat i botten hela säsongen. Vi har haft mängder av chanser att klara kontraktet men vi har inte klarat av att ta den. Än finns som sagt chansen och vi får se till att ta den och se hur långt det räcker. Många matcher har vi kanske haft marginaler emot och varit värda en seger men idag tycker jag inte vi är värda någon poäng. Brålanda var bättre än oss. Det tycker jag iallafall.

 

Laget:

 

Elias Gashi(utv 57) Foppa(46)

 

Karlsson(81) Frasse(K) Siken

 

Gurra Ymefors Krille Max

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Edh, Nuri, Hadzic, Ozzy(81) och Omar(46)

 

Målen:

0-1 (28)

0-2 (30) hörna

1-2 (85) Frasse (Max)

 

Gashi rött kort

 

/ Båten

 

 


<< Tillbaka