Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
1 - 1
Gerdskens BK
Skoftebyns IF1 - 1Gerdskens BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 september, 15:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088108
Samling:13:30
Oavgjort mot Gerdsken
2022-09-04 00:24

Idag spelade vi 1-1 mot Gerdsken på ett stundtals kokande varmt Nysätra. En poäng är inte så värst mycket värd sett till vårt tabelläge men den är oerhört mycket viktigare än ingen poäng alls. "Pinnen" innebär också att vi bryter vår förlustsvit samt hämtar ikapp ett 0-1-läge till poäng på första gången på väldigt, väldigt länge. Truppläget ser också ljusare ut. Till nästa match räknar vi med att ha fem spelare till tillgängliga. Åtminstone fyra. Så nu gäller det att visa på träningarna att man ska spela. Vi har tolv poäng kvar att spela om, åker vi ur? Blir det kval? Nytt kontrakt? Det är upp till oss själva. Men vi måste börja vinna matcher igen.

 

Matchen i stort:

Helt ok hela första halvlek egentligen skulle jag säga. Vi är klart mer spelförande men som så många gånger tidigare i år så brinner det inte till ordentligt framför mål. Gerdsken är raka, går framåt så snabbt de får möjligheten. Men inte med planlösa långbollar eller så. Näe Gerdsken har en bra tanke och tutar på framåt när tillfälle ges, det är inte alls konstigt att de gör så mycket mål som de gör. De gör saker bra offensivt. Men jag tycker att vi har rätt bra koll på de genom hela matchen. Visst har de en del lägen. Framförallt i andra delen av andra halvlek när matchbilden böljar fram och tillbaka mestadels. Men vi är helt ok idag alltså som sagt. Samtliga är påkopplade på rätt sätt. Det är så tydligt. Varför är det inte alltid på det viset? 

Gästerna har första målchansen. En inspark, en skarv, ett djupledslöp och ett fint halvolley slott som touchar överdelen av ribban. I 24:e minuten hittar sen Karlssons, ett av många bra inlägg idag, inlägg fram till Edh på bortre stolpen. Edh avslutar behärskat på volley men någon decimeter utanför. Kort efter detta spelar Gerdsken in ett inspel efter marken som Felix fläker sig fram på och boxar bort. Andrabollen snappas upp men det skottet går utanför, skönt. Ganska farligt. I 33:e får sedan Gerdsken en frispark i snäv vinkel men bara någon meter utanför straffområdet. Gerdskenspelaren skjuter och returen pareras rätt ut i banan. Vi har samtliga nere i och kring egen box men ändå är det en Gerdskenare som kommer först och dunkar upp bollen i taket. Vi MÅSTE ha bort bollen där, det är för svagt av oss att inte vara först. 0-1 och uppförsbacke idag igen. 

 

Paussnacket handlar om att det som sagt är rätt skapligt men att det som skiljer är hungern i bägge boxar. Vi har en del inlägg och vi skjuter en del skott. Men det är en gultröjad i vägen var gång. De är hetare helt enkelt. Men det är bara att höja upp nivån. Vi måste vinna matcher, annat finns inte. Halvlekens första målchans är gästernas då de får en frispark i bra läge. Skottet går rätt i muren och tillbaka till skytten som får en klart bättre träff denna gång, tätt utanför. I 59:e är det sen kvitterat. Ynglingen "Ponkan" Edh sätter sitt första Sköftamål i sin andra seriestart. Det är följden av ett bra anfall. Karlsson får bollen på kanten och trampar upp i fart. Max, för dagen vänstermittback, tar en överlappslöpning och får bollen. Sedan trampar Max inåt i banan och sveper in ett bra inlägg mot bakre stolpen. Edh har löpt diagonalt in i boxen från sin högerwingsposition och bara styr in bollen med huvudet. Snyggt anfall av oss och kul för Ponkan att få sätta dit bollen, första seniormålet i Sköfta dessutom. Vi går för segern resten av matchen. Likaså Gerdsken bortsett de sista minutrarna kankse. Det böljar fram och tillbaka. Foppa, tillbaka från start idag, är sånär på att hitta igenom. Bra förarbete av Max återigen. I 74:e ersätter Hadzić en trött Ozzy. Seriedebut i Herrlaget för Hadzić om jag inte är helt snett på det? Edvin gick in i backtrean och Max fick flytta upp till innermittfältet. Vi får ett gyllene läge att ta ledningen i 78:e. Elias löper sig igenom och han och Omar kommer två mot en plus målisen också. Elias väljer eget avslut och det blir tyvärr på tok för tamt. Kanske hade kunnat hitta Omar med en passning men det var ändå en mittback kvar som såg ut att täcka passet som det heter. I 84:e tar sig Elias runt på kanten och spelar snett inåt bakåt. Omar avslutar utanför. Vi har tryck nu, skulle vi få in en boll till? I 87:e lyfter Frasse in en frispark från kanten, Hadzić och Gurra är helt fria men ingen av de når fram. Ett jätteläge. Kort efter detta ser det ut som Krille får en spark i ansiktet. Ingen signal. Krille blir träffad i ansiktet av något men vet ej vad säger han efter matchen. En sista chans får vi. Omar krutar på med ett vänsterskott som keepern styr rätt ut. Krille fläker sig fram på returen men blir varnad för att deras gubbe han först på returen. Väldigt petig varning av en i övrigt bra domare. Förutom när han blåste av Gerdsken istället för att ge fördel i ett jätteläge. Där hade det kunnat bli ordentligt farligt. 1-1 med visst övertag till oss tycker jag. Gerdsken kanske tycker annat? Vi måste vinna matcher, oerhört spännande avslutning är att vänta där vi i botten möter varandra också. Blir ett getingbo detta. Skapligt bra insats av samtliga idag som sagt, denna inställning vill vi ledare se jämt. Kul att Ponkan fick måla idag, en go kille som alltid ger allt på träningarna och i match. Fler borde vara som Ponkan! 

 

Laget:

 

Foppa Omar

 

Karlsson Ozzy(74) Frasse(K) Elias Edh

 

Max Gurra Krille

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Nuri, Hadzić(74), Rensborg, Banous och Mats som också var ombytt och satt som tredje keeper

 

Målen:

 

0-1 (33)

1-1 (59)

 

// Båten


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/10 14:00
3 - 3  
Sön 25/9 15:00
1 - 2  
Lör 17/9 13:00
3 - 3  
Lör 10/9 13:00
1 - 1  
Lör 3/9 15:00
1 - 1  
Sön 28/8 15:00
2 - 1