Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
1 - 0
Åsarp-Trädet FK
Skoftebyns IF1 - 0Åsarp-Trädet FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 08 augusti, 19:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088084
Samling:17:30
Seger i höstpremiären!
2022-08-08 22:19
Glömde ta kort på Sevdan idag så här har vi honom och Sik

Idag drog höstsäsongen igång på allvar, Åsarp/Trädet gästade Nysätra denna vackra (sen)sommardag. Det blev en bra kväll för charmörerna detta. Långa stunder av matchen var väldigt väl ingenomförd vilket gav en rättvis seger och hållen nolla. MEN några perioder är för slarviga och våra dalar blir lite för djupa för att man ska vara helt nöjd. Men rättvis seger och framförallt väldigt stabilt bakåt.

 

Första halvlek:

Det är på vippen att Å/T gör 0-1 i andra minuten. Vi tappar boll, de hotar i djupled, lobbförsök, Felix snubblar, bollen över. Minuten senare. Sevdan vickar med sig bollen och skjuter skapligt men rätt i nävarna på bortakeepern. I tionde minuten skjuter sen Karlsson bra och Sevdan hugger på returen. Hörna. Bra slagen och det är nära att Karlsson når fram på Sevdans inspel. Detta fina anfall var starten för en bra, lång period där vi spelar bra och med bra tålamod. Men vi är fortsatt inte nog spetsiga, vi vill göra mer mål men idag räckte ett. Mer om det senare. I artonde minuten skjuter Frasse ett "konstigt" skott. Deras målvakt missbedömmer helt och bollen studsar i insidan av stolpen. Bra period av oss som sagt och i 27:e minuten kom 1-0. Fint skott från Sevdan som vred in bollen från ca 18 meter med sin sammetslena vänsterfot. Max med assistpoängen efter ett bra anfall. I 34:e krutar Frasse på bra och en liten touch på väg fram men målvakten agerar säkert denna gång och håller bollen. Resten av halvlek är en "dal" vi börjar slarva. Gästerna kommer in i matchen. De snickrar ihop ett bra anfall och får ett bra skottläge men Felix räddar enkelt då skottet blir tamt. I 42:a är det nära 1-1 när vi sätter oss själva i skiten. Ymefors bakåtpass till Felix är i brösthöjd, Felix får inte till en optimal nedtagnig. Han lämnar boxen för att rensa bort bollen men den är fortsatt i spel och ett fint inlägg nickas över. Där osade det katt. Ledning i paus och det är rättvist tycker jag.

 

Andra:

Det är väldigt tryckt bakåt idag. Nya trean med Krille, Ymefors och Röhne får samtliga mest beröm idag. Det som vi måste jobba vidare med frampå är främst beslutsfattningen. Vi skjuter när vi ska passa, vi passar när vi ska skjuta. Vi spelar med risk när man kan göra enkla saker. Vi vill ju göra mer mål och det kommer vi göra om vi tar "rätt" beslut vid fler tillfällen. Sista minuterna blir lite röriga när Röhne drar baksidan och vi får flytta runt folk. Men vi reder ut det och Å/T har bara inlägg och inspel. Inga farliga målchanser. Felix var riktigt bra idag också ska sägas. Plockade alla inlägg med stor pondus. Faktum är att vi är närmast att göra mål i andra halvlek. Liam Röhne bör ju givetvis knoppa in 2-0 i sin comeback men han nickade utanför från ca 5 meter. Nu håller vi tummarna för att det är en lindrig känning så han kan spela på söndag igen när vi åker till Mariestad för ännu en otroligt viktig match i det nedre regioner av serien. Men med dagens tre poäng på kontot har vi nu, just, tre poäng ner till kvalstrecket. En match i taget, vi ska klättra i tabellen och klara kontraktet. Detta var en bra start på hösten helt klart.

 

Laget:

 

Sevdan Gashi

 

Elias(88) Siken Karlsson Frasse(K) Max(71)

 

Röhne(90) Ymefors Krille

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Foppa(71), Ozzy(88), Edh(90) och Omar

 

Målet: 1-0 (27) Sevdan (Max)

 

Byten:

(71) Max-Foppa

(88) Elias-Ozzy

(90) Röhne-Edh

 

Gashi varnad

 

Extra beröm till Tommy Sundberg som var fläckfri som speaker i Tutas semesterfrånvaro.

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/10 14:00
3 - 3  
Sön 25/9 15:00
1 - 2  
Lör 17/9 13:00
3 - 3  
Lör 10/9 13:00
1 - 1  
Lör 3/9 15:00
1 - 1  
Sön 28/8 15:00
2 - 1