Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
1 - 0
Trollhättans BoIS
Skoftebyns IF1 - 0Trollhättans BoIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 maj, 19:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088036
Samling:17:30
Derbyseger!
2022-05-13 21:47
Felix höll nollan och Elias spräckte Bois-nollan!

Då har vi (äntligen) bärgat de första poängen i årets seriespel. Tre friska pinnar in på kontot när vi besegrade stadsrivalen från fel sida älven, Trollhättans Bois. Elias Josefsson, i en för honom ganska ovan roll som 10:a, avgjorde med dryga halvtimmen kvar. Mot slutet blev det såklart lite nervigt men vi löste det och vann äntligen en match i serien.

 

Första:

Vi gör en bra halvlek. Vi är speldrivande och spelar skapligt bra. Framförallt till en början. Men det är gästerna som är närmast att ta ledningen i 13:e minuten. Gurra kastar in ett inkast mot Prodan men Bois vinner boll enkelt och det blir ett jätteläge (nr 7) men skottet går mitt på Felix. I 16:e är det nära igen när deras raket (nr 10) spelade in till (nr 6) men hans skott sköts i staketet så Felix behövde inte ingripa. Vårt första läge kommer i 20:e när Gashi stöter Sevdans inspel utanför. Sen har lagen några skott var men bägge lagen har bra keepers och ingen av dem släpper in sådana skott. Vi spelar ganska bra men vi är ju inte riktigt vassa framåt. Idag skjuter vi iaf ett par gånger. Vi är det bättre laget spelmässigt men Bois hade farligast lägen i första.

 

Andra:

Rätt skaplig inledning igen. Vi är bollförande men vi pratar om att slå in fler inlägg och instick i boxen. Vi förbereder Foppa för inhopp. Innan vi hinner genomföra det bytet så slår Sevdan ett fint inlägg som Elias skarvnickar in, 1-0 och vild glädje! Ett snyggt mål vill jag minnas, vi får kolla reprisen på ttela som sände live senare. Foppa in på kanten istället för Karlsson innan avspark. Matchen fortgår på ungefär samma sätt som jag minns det. Och vi ledare pratar om hur eller om vi ska ändra till en mer defensiv formation. Vi väljer att göra så i 74:e när målskytten Elias ersätts av Hamza. Nu blev det 4-4-1-1. Det blev rörigt. Bois fick initiativet och vi var yra en stund. Vi sjönk för lågt. Vi ledare skulle nog varit mer tydliga i direktiven. Sen valde Bois att satsa framåt 3-4-3 så då blev det mer tydligt för oss att ligga bra i en fyrbackslinje. Med fem minuter kvar tvingades Gashi byta i sin comeback efter sjukdom. Siken in istället. Precis i slutet slet Felix upp sin sargade ljumske och ville byta. Men våra byten var gjorda så han bet ihop och haltade runt sista minuterna. Gästerna kom aldrig riktigt nära 1-1. Skön seger.

 

Sett till prestation tycker jag vi är bättre än Bois men de har två, tre väldigt skarpa målchanser i första halvlek. Det blir lite knasigt för oss när vi byter formation, skulle vi gjort det eller ej? Det får vi diskutera i veckan. Väldigt gött att bärga en seger och gött att se att alla kämpar tappert. Nu bygger vi vidare på detta och DM-segern förra veckan gjorde oss gott. 

 

Laget:

 

Sevdan Gashi(85)

 

Elias(73)

 

Karlsson(62) Hussein Prodan Max

 

Gurra Frasse(K) Krille

 

Felix

 

Bänk: Hamodi, Edh, Ozzy, Hamza(73), Foppa(62), Pettersson och Siken(85)

 

Målet:

1-0 (61) Elias (Sevdan)

 

// Båt


<< Tillbaka