Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

IFK Göteborg U19
4 - 1
Skoftebyns IF
IFK Göteborg U194 - 1Skoftebyns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 15 mars, 19:00
Plats:Kviberg 2
Samling:17:00, Nysätra IP
Referat: IFK Göteborg U19 - Skoftebyns IF
Förlust mot IFK Gbg U19
2022-03-15 22:10

Ikväll matchade vi mot IFK Göteborgs U19-lag på Kvibergfältet. En del bra saker och en del dåliga saker fick vi med oss hem. Matchen slutadeed förlust 1-4.

 

Matchen i stort:

Rätt så pigg start, laddade charmörer. Mobilen laddade ur innan matchstart så matchminuter för varje skeenden får vi lämna därhän. Vi inleder med en 3-5-2:a idag, vi fick till det bra mot Grebbestad och ville jobba vidare med det idag. Gashi har första chansen ikväll, ett skapligt skott men över mål. Kort därefter har IFK en omställning och även de med ett ok skott som Nordenfors parerar enkelt. Efter en stund tar vi ledningen. Snyggt! Gurra kliver upp i rygg och bryter på mittlinjen. Sen tar han ett snabbt beslut om att starta ett anfall. Bolldriv innan ett perfekt utspel till Sevdan som spelar in ett perfekt inspel i ytan mellan backlinjen och målvakten, något vi tränat en hel del på under försäsongen. Pettersson är först och stöter in en stenhård bredsida vid förstastolpen. Snyggt mål. Bra av Gurra, Sevdan och Pett. Relativt snabbt är det kvitterat. Vi tappar bollen på mittplan sen en snabb boll från IFK som skär mellan Gurra och Max och det leder till ett friläge. 1-1. IFK tar sedan ledningen med en djup boll i ytan bakom vår wingback. Och ett nytt friläge från kanten. Felix parerar bra och sen är vi ett par spelare i boxen men vi får inte bort bollen. Retur till slut i mål. Här måste vi höja oss, vi måste ha bort returen. Precis i slutet kommer 1-3. Ny svepande diagonal boll ut mot vår högerkant. Sen ett förlorat motlägg och sen ett skott som styr via ett försvarsben. Här MÅSTE vi höja oss. Bättre närkampsspel krävs.

 

Vi har stora problem med IFK sista delen av halvleken. De pumpar på i högt tempo och jag tycker de är lite bättre än vad jag hade trott. ALLA spelare är väldigt snabba, och det är ett, två tillslag per person innan bollen går vidare till nästa. Målet står på kortlinjen och de slår bollen framåt i stort sett hela tiden. Roligt att se. Högt tempo. 

 

I andra spelar vi 4-1-4-1 vilket gör oss bättre bakåt men tunnare framåt. Fabbe, härligt att han orkade 90min, har en ok frispark. Gashi är nära en reducering efter en viss miss av deras keeper. Det är inte så mycket mer. IFK har en del farligheter denna hälft också men det blir bara ett mål till så det slutar 1-4. 

 

Vi har en del tendenser att ta med hem och en del sämre saker. Vi måste höja passningspelet, vi slarvar för mycket. Framförallt med bollmottagning mer än passningar kanske. IFK pressar oss bra och är snabbt där men vi behöver göra det bättre. Sen MÅSTE vi vinna mer dueller och närkamper. Nu möter vi Högsäter på lördag sen är det DM och Gauthiod (träningsmatch) kvar i serien. Vi kör på! 

 

Laget:

 

Gashi Pettersson

 

Fabbe

 

Sevdan Frasse(K) Enver Foppa

 

Elias Gurra Max

 

Felix

 

Bänk: David Ö-P, Edh, Siken, Ozzy och Karlsson

 

Mål:

 

1-0 Pettersson (Sevdan)

1-1

1-2

1-3

1-4

 

Alla spelade minst 30min

 

// Båt

 

<< Tillbaka