Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
0 - 0
Alingsås IF FF
Skoftebyns IF0 - 0Alingsås IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 23 juni, 19:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088078
Samling:17:30
Referat: Skoftebyns IF - Alingsås IF FF
X mot Alingsås
2022-06-23 22:16

Vi tar midsommar efter ännu en stabil defensiv insats. Vi har verkligen träffat rätt med vår nya taktik. Denna gång nollade vi seriens bästa offensiv, serietvåan, Alingsås IF. Därmed fyller vi på med ytterligare en viktig poäng till i tabellen.

 

Första:

Det är centimeter från att Gashi stöter in, vad som hade varit det snabbaste målet jag upplevt på Nysätra i hela mitt liv, om han stött in Gurras inlägg. Istället får Alingsås hörna i samma minut. Vilken start! I fjärde minuten är det på vippen att gästerna tar ledningen efter en liknande situation som Gashi just fått. Vi ligger som sagt i en tydlig 5-3-2 i defensiven just nu. För dagen med ett helt nykomponerat mittfält med Karlsson, Siken och Ozzy. Prodan och Elias saknades sen senaste mot Skövde. Dessa tre gör det väldigt bra. Siken har växt (ej på längden) under 2022 och står för stabila insatser match efter match. Karlsson har spelat wing i år men gjorde det kanon matchen igenom. Ozzy gör årets första seriestart och gjorde det bra i 75 minuter innan han klev av. Kul att se! I och med att vi låg så lågt så fick inte Alingsås anfallstrea ytor bakom oss. Vi blev rejält straffade i premiären borta mot de (förlust 1-3) och hade gjort läxan. De hotar oss inte alls på samma sätt idag. Även om Östlind (nr 14) är sylvass och alltid oroar känns det som. Men vi hade bra koll på honom idag. I 23:e minuten gör Alingsås ett bra växelspel längst vår vänster kant. Fint inlägg men nicken rätt på Hamodi. Max stör förtjänstfullt "nickaren" trots att han var dubbelt så stor. I 37:e är det nära igen när Gashi förlänger ett nytt inlägg från Gurra. Andra delen av halvleken spelar vi bra. Vi har mycket boll och vänder bra på spelet och har på så vis långa sekvenser med bollinnehav. 0-0 i paus och det känns rättvist.

 

Andra:

Rätt så lik matchbild skulle jag säga men mot slutet har Alingsås ett mer tydligt bollinnehav än vi. Vi blir lite för trötta helt enkelt och vi vågar inte rotera med byten riktigt heller då det satt en 05:a och två 07:or som utespelaralternativ på bänken. Samtliga tre kommer göra minuter men det var inte rätt läge helt enkelt. I 55:e är det nära att Krister knoppar in Frasses frispark men det är väl en skollinjal utanför kanske. I 64:e knackar Alingsås ihop ett jättefint anfall och det är en av få gånger där vi hamnar snett på det helt enkelt. Snett inåt bakåt tillsist. Hamodi gör en bra parad till hörna. Sen har Alingsås en nick utanför på hörna i 71:a. I 75:e byter vi in Pettersson istället för Ozzy som började bli sliten samt hade en varning. Kul att se Ozzy göra en så stabil match när han fick starta. Det gyllene läget kommer sen i 80:e. Siken skjuter en frispark som ser skaplig ut men den träffar muren. Retur tillbaka till Siken som fint hittar ut till Sevdan som slår in bollen framför mål. Krille kommer till med vänsterbredsidan och deras keeper flaxar till med en såkallad handbollsräddning. Som Krille själv sa till ttela: hade det varit med högern så hade jag satt den. Bollen är fortsatt i spel och fiskas upp av Frasse som lägger rätt och skjuter en kanon tätt utanför. Så nära ledning var det alltså. På stopptid har sen Alingsås en stolpnick på hörna. Så nära underläge på stopptid var det alltså. Matchen slutar 0-0. 

 

Vi gör det bra. Vi sliter för varandra. Nu har vi släppt in ett mål mot topp tre lagen i serien (Vårgårda låg trea när vi mötte de). Vi är trygga bakåt. Det tar på krafterna att spela såhär och visst blir vi kanske något baktunga. Nu måste vi ha kvar detta försvarsspel samtidigt som vi utvecklar vårt anfallsspel. Man kan nämna alla idag igen. Så jag gör väl det. Hamodi där bak i målet blir tryggare och tryggare (rutin kallas det). Backtrean med Ymefors som är enorm just nu. Krister och Frasse har gjort det kanon den senaste tiden också. Bra pådrivare och fina fötter. Nya trean på mitten är redan nämnd. Wingsen där vi har Max och Gurra som kör kortlinje/kortlinje konstant i 90+ och längst fram Sevdan och Gashi som styr pressen bra, löper enormt och oroar när de får bollen. Pettersson kommer in från bänken och tar vid. Vi är svåra att få hål på just nu. Alla vet väl att jag är Gnagare och älskar "Shape". Alla älskar väl snart "Shape-Sköfta"!

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Gurra Karlsson Siken Ozzy(74) Max

 

Krille Ymefors Frasse(K)

 

Hamodi

 

Bänk: David, Edh, Hadzić, Omar och Pettersson(74)

 

Gula kort till Ymefors, Ozzy och Hamodi

 

Tidaholms GOIF borta på onsdag sen uppehåll.

Trevlig midsommar alla charmörer! 


<< Tillbaka