Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Gerdskens BK
3 - 3
Skoftebyns IF
Gerdskens BK3 - 3Skoftebyns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 maj, 13:00
Plats:Gerdskenvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000088040
Samling:11:30
Referat: Gerdskens BK - Skoftebyns IF
X mot Gerdsken
2022-05-21 17:27

Idag bjöds det på riktig revolverfotboll på Gerdskensvallen. Hemmalaget är jumbo i serien, vi är nästjumbo. Detta var en såkallad sexpoängsmatch. Väldigt viktig för bägge lagen. Vilken konstig match det blev.

 

Första:

Ganska bra från start för oss. Vi har det mesta av bollen medans hemmalaget hotar med snabba omställningar på kvicka spelare. Gashi drog iväg en kanon som såg ut att vara väldigt nära. I 17:e provade han utifrån igen, vilken projektil! 1-0 via ribban från 25-30 meter. Ett världsskott! Kort efter detta är Gerdsken nära 1-1 men Hamodi gör sin första, av en mängd, kanonparader idag. I 20:e är det istället kvitterat. De anfaller längst vår vänstersida, assisterande domaren vinkar att bollen är ute. Vi stannar upp men huvuddomaren säger att bollen inte är ute så då sänker AD flaggan och spelet fortgår. Inspel framför mål och 1-1. Frasse och Krister får varningar för protester. "Spela tills domaren blåser" säger ni som läser. Säg ETT lag som inte stannar av när AD vinkar att bollen är ute svarar jag. Resten av halvleken är jättesvag av oss. Vi är arga på allt. Spelar dåligt. Går till anfall så snabbt det bara går. Sen tappar vi bollen där så Gerdsken kan ställa om på oss. De hamnar tre mot tre mot vår backlinje hela tiden och de är rejält kvicka. De har två, tre hundraprocentiga målchanser skulle jag säga. De gör ett jättedåligt avslut sen gör Hamodi två, tre kanonräddningar. Vi reder ut halvleken. 1-1 i paus.

 

Andra:

Bra snack i paus. Någon gång tappar vi folk högt upp i banan inledningvis men det är bättre. I 50:e gör Gerdsken mål på hörna. Många som gör dåliga saker vid den hörnan. Får kolla videon. Nu känns det som vi inser allvaret i matchen igen. Vi höjer oss och spelar bättre. Sevdan har ett inspel som är nära att hitta Pettersson. Vi trycker på. Vi får längre anfallssekvenser och anfallsvågor där vi har ett bättre tålamod vilket gör att vi dessutom håller laget mer kompakt. Gerdsken har något läge på omställning men vi har mycket bättre koll. I 61:a skjuter Sevdan, fin räddning till hörna. I 63:e slår Krille ett perfekt inlägg på borte stolpen där Karlsson knoppar in 2-2. Nu har vi momentum och driver matchen. I 73:e gör Sevdan sitt första tävlingsmål i föreningen. Ett fint vinkelskott efter en omställning. Pettersson med assisten. Vändningen var ett faktum. Vi spelar bra resten av matchen skulle jag säga. Gerdsken hotar inte på samma sätt längre. Vi håller bra i bollen. I 85:e hoppar Edh in på topp efter att Pettersson blivit för trött. Ozzy hoppar in minuten senare när han ersätter Sevdan. Allt känns skapligt stabilt men så på stopptid så kommer ett inlägg i en andravåg. Hamodi går ut för att boxa men missar och bollen nickas i tomt mål. Det blir tydligt när en målvakt gör en miss men vi ska snabbt komma ihåg Hamodis tre, fyra räddningar tidigare som gör att vi håller oss kvar i matchen som det känns då. Visst känns det snöpligt med så sen kvittering men Gerdsken tycker nog att de ska avgöra detta innan vi vänder till 3-2. 

 

Jag känner mig kluven till vår insats idag. Bra start och bra sistadel av matchen. Tre mål framåt men samtidigt tre bakåt och en mängd målchanser mot oss därutöver. X är väl rättvist då kanske. Jag förstår på ett sätt att vi totalt tappar "allt" vid deras 1-1. Det är en så bisarr situation. Domarinsatsen är märklig hela matchen. Vi kan acceptera våra varningar men då ska liknande saker ge varningar åt Gerdsken också vilket det inte gjorde. Sen så kommer jag alltid tycka det är värre att sparka ner folk bakifrån (vi och de gör det några gånger) än att reagera på felaktiga domslut eller peta på en boll när det är avblåst. Sen så måste det vara lika åt bägge håll men det säger ju sig självt. Nu är vi inne i ett tufft matchprogram. Match redan på ons igen. Vi behöver ha hela truppen att tillgå. Idag saknar vi en som semestrar, en skadad samt tre som är sjuka. ALLA matcher i serien kommer vara jämna, hårda för oss. Det finns inga dåliga lag iår. Vi måste upp i nivå varje match. Vi krigar på. Vi tar poäng idag igen. Nu har vi tre raka tävlingsmatcher utan förslut. Vi jobbar vidare.

 

Laget:

 

Pettersson(85) Sevdan(88)

 

Gashi

 

Karlsson Hussein Prodan Hamza(46)

 

Gurra Frasse(K) Krille

 

Hamodi

 

Bänk: David, Max(46), Ymefors, Edh(85) och Ozzy(88)

 

Målen:

1-0 (17] Gashi (Krille)

1-1 (20)

1-2 (55) hörna

2-2 (63) Karlsson (Krille)

3-2 (73) Sevdan (Pettersson)

3-3 (90+)

 

Gula:

Hamodi

Pettersson 

Gashi

Krille

Frasse

 

// Båt


<< Tillbaka