Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

IFK Skövde FK
0 - 1
Skoftebyns IF
IFK Skövde FK0 - 1Skoftebyns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 juni, 14:00
Plats:Södermalms IP
Tävling:
Matchnummer: 000088072
Samling:12:30
Vinst mot serieledaren på bortaplan!
2022-06-18 16:27
Hamodi med nollan och Sevdan med målet!

Det är med gott gry i kroppen som charmörerna lämnar Södermalms IP i Skövde. Dittills obesegrade serieledarna IFK Skövde vet nu hur det känns att förlora. Charmörerna lämnar med tre poäng och hållen nolla. 

 

Matchen:

Återigen ett mer taktiskt riktat Sköfta idag. Tabelläget är vad det är och vi har rättat till mycket sen förlusten mot Brålanda. Som vi sliter för varandra. Samtliga GÖR jobbet och vi är tighta bakåt. Skövde är bra och har tre klara målchanser på 90minuter. Mer är det egentligen inte även om de är spelförande. I tolfte minuten är det nära mål när det är lite kalabalik framför Hamodi men det reder ut sig. Sen är det en ganska liknande situation fem minuter senare. Då vi rensar bollen rakt in i slottet som det hetat om vi spelat hockey. Skottet var tämligen bedrövligt och gick högt över. Några mer målchanser bjuder inte halvleken på. Vi har perioder där vi kan hålla i boll och på så sätt vila med eget bollinnehav. Lite slarvigt på vissa fötter med bollmottagning och passningar, ibland, vi hade nog kunnat göra det ännu bättre. 

 

Inledning av andra halvleken är tung för oss i motvinden. Vi är nedtryckta men fredar egen box väldigt bra. Alla hjälps åt. MEN så slarviga vi var under denna period med bollen. Antingen rensning direkt eller felpassning eller dålig mottagning. Men det blev bättre igen. I 75:e hade vi en längre sekvens med bollinnehav. Frasse fick bollen en bit in på deras planhalva och slog en kross-och djupledsboll i ett mot Sevdan. Sevdan tog emot bollen väntade rätt studsen innan han krutade upp bollen i nättaket! Väldigt fint mål men inte helt rättvist. Sista kvarten är sen en fröjd för ögat när det kommer till moral och inställning från oss. Skövde ligger givetvis på men vi får bort bollen. Vi känner väl även att domarna dömer lite för ojämnt och till Skövdes favör för liknande förseelser. Men vem bryr sig om detta idag. Vi krigar bort bollen gång efter gång. Ymefors nickar 200 bollar känns det som och alla övriga är också påkopplade. Prodan får ett styggt knä i låret och får byta. Karlsson kommer in där. Sen på stopptid så ersätter Pettersson och Ozzy, Elias och Sevdan. På övertid är det sen milimeter från 1-1. Men mirakulöst så missar deras kapten öppet mål på en boll som gått förbi alldeles för många Sköfta-ben för att man ska vara helt nöjd där. Sen en fin räddning av Hamodi på ett skott precis innan domaren blåser av.

 

Vinst med 1-0 alltså och första matchen i år där marginalerna väger över till vår sida. Men vi har gjort två bra matcher i rad nu. Där inställningen har varit hur bra som helst. Den har inte varit dålig innan men det är brinn som satan nu. ALLA köper det "nya" taktiska upplägget och det har fungerat bra. Beröm till samtliga men plus till Ymefors som är urstark och rejäl. Bra match av Hamodi i målet också som tog rätt beslut i kniviga situationer. Men ALLA var bra som sagt.

 

Laget: 

 

Gashi Sevdan(90+)

 

Elias(90+)

 

Gurra Siken Prodan(83) Max

 

Krille Ymefors Frasse(K)

 

Hamodi

 

Bänk: David, Edh, Ozzy(90+), Pettersson(90+) och Karlsson(83)

 

Målet:

1-0 (75) Sevdan (Frasse)

 

Gula:

Prodan

Karlsson

Gashi

 

På torsdag kommer Alingsås till Nysätra. Upp till kamp! 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 15:00
1 - 2  
Lör 17/9 13:00
3 - 3  
Lör 10/9 13:00
1 - 1  
Lör 3/9 15:00
1 - 1  
Sön 28/8 15:00
2 - 1  
Sön 21/8 13:00
0 - 3