Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
2 - 1
Holmalunds IF Alingsås
Skoftebyns IF2 - 1Holmalunds IF Alingsås

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 25 maj, 19:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088048
Samling:17:30
Vinst mot Holmalund, 2-1!
2022-05-25 22:38
Målarna sken ikapp efter matchen

Ikväll spelade vi ytterligare en "sexpoängsmatch". Nysätra gästades av Holmalund som liksom vi inlett serien aningen svajigt. I och med dagens seger så passerar vi Holmalund i serien med bättre målskillnad och en match i hand. Detta var dessutom fjärde tävlingsmatchen utan förlust för oss, vi är på rätt väg. 

 

Första:

Rätt bra inledning av oss idag också. Redan i sjätte minuten är det nära  att Gashi når fram på Sevdans inspel. I åttonde minuten knoppade sen Krille i ribban på Frasses hörna. I trettonde sveper Sevdan in ett bra inspel igen, Max med stolpträff... var det en sådan dag på gång? Nä. Efter kvarten kommer 1-0, helt rättvist. Sevdan viker in från kanten och hans skott styrs vidare till Siken som löpt i djupled. Han får med sig bollen perfekt och rullar in sitt första seriemål för året på ett påpassligt sätt. Väldigt bra start är det från oss vid närmare eftertanke. Holmalund spelar när de får bollen men vill gärna ha upp bollen till sin väldigt fine ytter (nr 9) som är en av seriens vassare spelare relativt snabbt. Vi har skaplig koll på dessa försök. Efter hand så sjunker vårt bolltempo och Holmalund kommer dessutom bättre in i matchen. I 28:e kommer nr9 runt på kanten. Spelar snett inåt bakåt men skottet täcks undan av Gurras ändalyckt till hörna. Vi har skaplig koll som sagt på Holmalund som skapar oro när vi slarvar allt mer med bollinnehavet och i passningspelet. Men det blir inte så mycket mer än oroligt. De får en fin kvitteringschans precis innan paus men skottet blir svagt och går över. Rättvis ledning i paus.

 

Andra:

Denna halvlek gör vi bra och vi spelar mer rutinerat än vi gjort tidigare. Vi rensar när vi behöver och det är mer "jävlaranamma". Vinsten skulle hem. Jag tycker vi har bra kontroll och spelar långa stunder bra och klokt. Tidigt i halvleken är det overkligt att vi inte får med oss en straff när Gashi sparkas ner. Den smällen hördes ända till Vänersvallen där det också spelades match ikväll. Vi protesterar högljutt. Krille får en varning. Men ingen Gerdsken-kollaps nu som senast när det var tveksamheter med domsluten. Näe vi löste detta bättre. Ofattbart att det inte blev straff hursomhelst. I 56:e lyfter Holmalund in en svepande frispark och vi har lite tur när de går upp i duell med varandra, kunde blivit riktigt farligt annars. Efter timmen spelad stod Sevdan för en bra prestation. Fint skott och stabil räddning till hörna. I 69:e kom 2-0. I en andravåg efter hörna lade sedan Hussein upp bollen för Sevdan som elegant böjde in sitt andra mål för året. Tjusigt. Jag tycker som sagt att det är stabilt. Tidigare matcher har vi släppt till mycket bakåt, så var det inte idag. Med kvarten kvar byter vi in Elias och Pettersson istället för Karlsson och Siken. Direkt därefter kommer deras reducering från ingenstans. Krille och Hussein ville spela sig ur en trång situation. De sköt via Gurra och i en precis båge över en chanslös Hamodi och in under ribban. Efter detta blir det inte riktigt farligt för gästerna. Vi är rejäla och skickar iväg bollen mör det behövs. Sevdan får ett jätteläge att punktera men svagt skott den gången. Vi reder ut detta och vinner rättvist. Enligt mitt tycke iaf. Många bra insatser idag men Prodan får priset som King! Lättare att ta bussen till Tidaholm på lördag med detta i ryggsäcken. Där väntar nästa slag.

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Siken(75)

 

Karlsson(75) Hussein Prodan Max(90+)

 

Gurra Frasse(K) Krille

 

Bänk: David, Edh, Ozzy, Ymefors(90+), Elias(75) och Pettersson(75)

 

Målen:

 

1-0 (15) Siken (Sevdan)

2-0 (69) Sevdan (Hussein)

2-1 (76)

 

Varningar till Siken och Krille

 

Full fart mot lördag och Tidaholm! 

 

// Båten

 

 


<< Tillbaka