Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
0 - 1
IFK Skövde FK
Skoftebyns IF0 - 1IFK Skövde FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 april, 13:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088012
Samling:11:30
Det blev en tung Långfredag detta
2022-04-15 17:07

Ibland gör fotboll ont. Det gör det idag. Tung och bittert. Men lika invecklad som vår älskade sport är emellanåt. Lika enkelt är det på andra sätt, det går ut på att göra mål.

 

Första:

Först och främst kan vi slå fast en sak. Vilket skillnad på oss idag gentemot senast i Alingsås. Var detta samma Sköfta? Där ser man vad inställning gör. Att man är påkopplad helt enkelt. KLART bättre av samtliga under 90+. Vi möter ett stabilt Skövde, matchen är jämn. Det smäller en hel del. Bra fight. Jag tycker domarinsatsen var jättebra, även i Alingsås ska sägas, men jag tror kanske inte Skövde delar min bild kanske. Mer om det senare. Första farligheten kommer i 16:e minuten när Gashi vinner boll högt upp i sin press och spelar in bollen framför deras målvakt. Det är trafik framför men inget avslut. I 19:e började jag sånär fira efter Sevdans fina aktion. En bra dribbling sen ett inlägg som Pettersson mötte med pannan. Deras målvakt som gjorde en stormatch parerade närnicken. Där bör vi göra mål. I 21:a ställer vi om på ett jättebra sätt och Foppa stöter in 1-0 men är nog korrekt avvinkad för offside. I 30:e gör Felix en bra parad, en av många. I 38:e gör han nämligen en till. Och den bästa gör han i 44:e när samtliga tror det ska bli mål efter en omställning från gästerna. Vi måste få stopp på deras bollförare i momentet innan, där måste det vara stopp. 0-0 i paus. 

 

Andra:

Bra av oss även denna hälft. Kring timmen spelad har gästerna tryck på oss i en tiominutersperiod, Felix med ytterligare en bra parad samt en nick som landade uppe på nättaket. Annars är matchen jämn mellan två bra lag. I 69:e byter vi bägge våra wings, Foppa och Sevdan. Karlsson till vänster och Max in till höger. Matchen pågår och vi har mer boll som jag minns det men det är färre målchanser åt bägge håll nu. I 80:e kliver Siken av med lite krampkänning in kommer debutanten Hussein. Direkt efter detta har Skövde en nick i mål men det är offside. Vårt läge för seger skulle komma. I 85:e görs Max, fint inhopp i säsongsdebuten, ner. Vi får straff. Skövde vill ha det till att förseelsen sker utanför boxen men straff får vi. Deras kille får sitt andra gula och gästerna är nere på 10 man. Mål här och segern är i hamn vågar jag slå fast. Gashis straffs pareras fint till hörna. Hörnan slås och kommer tillbaka till Frasse som slog hörnan. Han skjuter ett skott, här är jag påväg upp för att fira igen, men keepern når den och tippar till ny hörna. Vilken insats av deras målis! Ok trist med det gyllene läget för tre pinnar men vi fick nöja oss med en då. Om det vore så väl... Gästerna får en sista chans och tar den. Skottlobben är superb men det är hur läget uppstår vi måste göra bättre. Först går en boll förbi Ymefors sen spelas bollen in i boxen till en ensam Skövdeit. Vi blir för passiva. Fint skott, ridå. Det är några minuter kvar och det är nära att Fabbe sätter 1-1 på ett inlägg men marginalerna var på Skövdes sida.

 

Summa summarum så gör vi en bra match mot ett stabilt och bra lag. Vi har massor att ta med oss från idag. Alla spelare som fick spela gör det klasser bättre än senast. På den här nivån måste vi vara, minst. Vi har lägen för mål, Skövde har lägen för mål. Kanske X hade varit rättvist. Nu blir förlusten så bitter när allt var upplagt för seger. Men ibland missar man straff. Ibland räddar målvakten straff. Man måste göra mål i fotboll, det är så enkelt. 

 

Laget:

 

Gashi Pettersson

 

Fabbe

 

Sevdan(69) Siken(80) Prodan Foppa(69)

 

Krille Frasse(K) Ymefors

 

Felix 

 

Bänk: David Ö-P, Ozzy, Enver, Karlsson(69), Hamza, Max(69) och Hussein(80)

 

Målet:

 

0-1 (90+)

 

Nu tar vi (en tung) Påsk och sen ska Trädet få smaka som Lomme fastslog efter matchen. 

 

// Båt


<< Tillbaka