Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

Skoftebyns IF
0 - 2
IFK Mariestad
Skoftebyns IF0 - 2IFK Mariestad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 april, 15:00
Plats:Nysätra IP
Tävling:
Matchnummer: 000088024
Samling:13:30
Fjärde förlusten
2022-04-30 18:44

Då har man landat lite efter gårdagens förlust. Svårt hur man ska känna egentligen. Vi gör en skaplig prestation mot ett tungt motstånd. Fram till offensiv tredjedel är det bra. Sen är det dåligt.

 

Vi valde en 4-1-4-1-uppställning idag. Vi körde det inledningsvis underförsäsongen men vi kände att vi hade svårt att skapa målchanser med det spelsättet. Nu valde vi att gå tillbaka, vi har förlorat tre raka matcher där vi släppt till mängder med målchanser. Vi ville säkra bakåt lite bättre. Inledningen är rätt bra. Vi känns pigga. Foppa startar bra och vaskar fram en hel del. Närmast är väl hans inspel mot Karlsson som fläker sig fram och sånär når fram. Mariestad är ett klassiskt 4-4-2-lag som lägger sina förstabollar mot en stor, tung, duktig forward som antingen skarvar, suger in eller släpper hem på rättvänd och därefter en boll bakom oss. Vi sliter bra mot honom och har helt ok koll. Mariestad ligger relativt lågt så det blir väldigt trångt centralt och vi får inte in Karlsson och Fabbe som tanken var. Bakåt är det skapligt. De har många långa inkast och hörnor som vi försvarar bra. Tror Ymefors knoppar bort varenda hörna i första halvlek. I 35:e är oturen framme. De slår ett inlägg där Krille fläker sig fram för att bryta. I samma sekund krockar Felix med deras forward och vips får deras spelare bollen och målet är helt öppet. Snöpligt men det är så det är för oss just nu. Felix är rejält sargad efter smällen. Handen är skrot och det är imponerande att han klarar att spela klart matchen faktiskt. På stopptid är Hussein decimetern ifrån att göra sitt första mål i föreningen men bollen utanför. 

 

Andra halvlek. Vi tycker att vi skapat för lite så vi byter till 3-5-2, vi behöver ju ikapp. 0-2 kommer i 52:a. Vi tappar bollen kring mittplan i speluppbyggnaden och sen gör Mariestad en väldigt bra omställning. Vi hinner inte med helt enkelt. Spelvändning sen inspel fram kassen. Kort efter målet ersätter vi Sevdan med Gurra som wing. Gurra gör ett bra inhopp och skapar mycket på sin kant. Resten av halvleken spelar vi bra. Mariestad sjunker än mer med laget så vi har allt bollinnehav. Vi gör det skapligt bra men är helt ofarliga i boxen. Gurra skjuter utifrån, bra räddning. Krille nickar över på Frasses frispark. Vi är i och kring deras box men vi SKJUTER aldrig. Vi kommer inte till tillräckligt med klara chanser.

 

Vi släpper till färre målchanser idag men vi skapar för lite målchanser. Vi är inte där riktigt. Fyra matcher och fyra förluster. Det är läget. Där är vi. Ingen kommer hjälpa oss, det är vi som måste göra allt bättre. Hemmamatcherna har vi spelat skapligt, väl så bra som motståndarna. Nu är det jävlaranamma som gäller i de avgörande lägena både off och def. Denna veckan har vi DM mot Bergdalen innan vi åker till Tidaholm på lördag. Det är bara att kriga på. Vi hoppas på fler spelare på träningen denna veckan än det var i förra. ALLA måste hjälpas åt om vi ska vända på skutan. Bra inhopp av Ozzy, Elias och Gurra. 

 

Laget:

 

Pettersson

 

Sevdan(54) Karlsson(73) Fabbe(73) Foppa

 

Hussein

 

Max Krille Ymefors Frasse(K)

 

Felix

 

Bänk: Mats(mv), Hamza, Edh, Gurra(54), Ozzy(73), Elias(73) och Siken

 

Mål:

 

0-1 (35)

0-2 (52)

 

Varning till Fabbe


<< Tillbaka