Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Herrar A

IK Gauthiod
1 - 2
Skoftebyns IF
IK Gauthiod1 - 2Skoftebyns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 mars, 12:00
Plats:Lunnevi IP Konstgräs
Seger mot Gauthiod, 2-1
2022-03-26 17:40
Gashi och Hamza

I vårsolen på Lunnevis konstgräs i Grästorp så spelade vi årets sista träningsmatch i förmiddags. Hemmalaget Gauthiod huserar i div 2 som alla vet, bra värdemätare. Nästa vecka är det DM sen är det seriepremiär veckan därpå. 

 

Första:

Inledande 25minuter idag är våra absolut SÄMSTA i år. Hemmalaget är heltaggade och vi gör, ingenting rätt, känns det som. IKG får ett mål bortdömt för offside, kändes korrekt. Sen har de två fina frisparkslägen men bägge slås tamt. Inför den första av dessa river Gurra ner en IKG:are och det skriks på rött kort. Jag kan faktiskt inte regeln tillfullo, men detta kändes nog som rött. Vi hade nog velat ha det också. Det kändes som en frilägesutvisning som det hette förr. Gult kort och svag frispark. De har några inspel och någon hörna men riktigt farligt blir det inte här även om det hänger ett mål i luften helt klart. En kaosstart av oss. I 28:e rensar deras back i egen ribba när Foppa sånär når Gashi med en djupledspassning. Någon minut senare tappar vi helt bort deras forward på ett inlägg men det blir inget avslut. Gashi skjuter sen skapligt efter att vi vunnit ett par dueller i rad. I 40:e rullar vi upp ett världsanfall. Skottet tyvärr lite för mitt på keepern men ändå en bra räddning på Elias skott. 0-0 i paus. 

 

Andra:

IKG byter forwardspar i paus. In kommer namnkunniga duon Khajo/Berg. De vållade oss trubbel många gånger men vi håller klart jämnare steg med IKG i denna halvlek. IKG tar ledningen i 50:e när Pålle Khajo, släkten är värst, gör mål efter en lite tilltrasslad situation. I 60:e knoppar Gashi in Frasses fint slagna hörna. Innan avspark ersätter Hamza Prodan som har lite strul med hälen. Vi flyttar om lite med positionerna, Hamza högerwing, Foppa vänsterwing, Frasse upp på Prodans plats och Elias ner som högermittback. Pålle K får jätteläge, Felix parerar. Enver byter av Siken. Pålle framme igen, ännu svettigare parad av Felix. Pålle kommer drömma mardrömmar om Felix inatt...

I 73:e krutar nye Hamza upp 2-1 i krysset! En andraboll dimper ner och det bara smäller, vilken start i föreningen av Härlige Hamza. Med ca tio minuter kvar så kommer Edh och Ozzy in istället för Pettersson och Foppa. Vi avslutar med 4-5-1 och försöker hålla unda vilket vi klarar. 

 

En bra boost för killarna att slå ett stabilt div 2-lag. Visst hade vi marginalerna med oss. Sett över 90 min så var IKG det böttre laget och hade flest målchanser men kul och starkt av oss att stå emot och jämna ut spelet mer i andra halvlek. Mest glänste Felix i kassen och Gashi längst fram. Men alla stod upp bra mot bra motstånd. Nu jobbar vi vidare måndag och tisdag innan allvaret börjar på onsdag med DM i Ulricehamn mot Gällstad. Det är då det gäller! 

 

Laget:

 

Pettersson(80) Gashi

 

Elias Prodan(60) Fabbe Siken(65) Foppa(80)

 

Max(4) Gurra Frasse(K)

 

Felix

 

Bänk: DÖP, Hamza(60), Karlsson(4), Enver(65), Edh(80) och Ozzy(80)

 

Målen:

 

0-1 (50)

1-1 (60) Gashi (Frasse)

2-1 (73) Hamza 

 

Gula kort till Gurra och Frasse

 

// Båten


<< Tillbaka