Matchen spelas i Vänersborgs Idrottshus kl17.

Spelas mot Vara SK i Syltehallen. Matchen börjar 19:30. Fri entré

Förlust i derbyt mot Uddevalla i Agnesberg
2023-10-26 12:10
Förlust i första derbyt mot Uddevalla

Visste att de skulle bli en tuff match men efter en så bra match mot ÖSK fanns ändå förhoppningar.

Förhoppningar ska vi ändå ha på detta laget efter matchen också. Även om Uddevalla vinst var rättvist så var Skoftebyn med i hela matchen. De 3 sista målen gjorde i sista minuten och i öppet mål. Så siffrorna speglar inte matchen.

Första halvlek var det klar fördel Uddevalla. Det märktes att det var ett nytt lag ställde på planen. Den rutinerade linan med Jocke, Haidar, Flamur och Cruz stod upp väldigt bra. Men sedan hade Skoftebyn det tufft speciellt de första bytena i de mindre rutinerade linorna. Men alla kämpar och chanser har vi, dessutom får vi hjälp av bra målvaktspel. 2-0 står det i pause. Det känns inte som Skoftebyn ska kunna vända detta.

Efter 3-0 känns det ännu mindre sannolikt. Nima väljer tidigt att börja spela med Joker vilket också ger resultat 3-1 med mer än 7 minuter kvar. Här är det match där bägge lagen har sina chanser. Men inget mål från något av lagen. Det är först sista minuten när Skoftebyn börjar chansa rejält som Uddevalla får in sina 3 sista mål.

Tråkigt att det rann iväg men ändå ok prestation från Skoftebyn. I dessa matcher märks att de är träningar kvar innan Uddevalla hotas ännu mera. Men matchen ger hopp om en bra säsong och framtid.

Vinst i hemmapremiären!
2023-10-25 12:02
Vinst mot ÖSK

Det blev vinst mot förra årets SFL vinnare, Örebro SK

Var nog inte många som trodde på det från början med tanke på att ÖSK vann premiären på ett övertygande sätt.

Skoftebyns premiär var inte lika övertygande.

Men det var totalt tvärtom i denna match där Skoftebyn pressade ÖSK högt redan från start. Det var tydligt att Skoftebyn skulle sälja sig dyrt i denna matchen. Båda lagen hade chanser men Skoftebyn fick första målet efter retur dunkar Nima in den vid sidan av den norskelandslagsmålvakten som nyligen anlänt till Örebro.

1-0 stod sig halvleken igenom även om bägge lagen hade chanser var det inte orättvist på något sätt.

Andra halvlek var precis som den första Skoftebyn pressade högt och skapade chanser. Örebros chanser kom efter att de lyckas ta sig igenom pressen. Men Viktor J var en gigant idag.

Men Skoftebyn kändes ändå farligare och linan med Bejan, Flamur, Jocke och Cruz tryckte tillbaka ÖSK rejält.

Det blev ändå succémanen från första matchen Oscar Edh som gjorde 2-0 efter en kontring där han driver igenom.

Oscar Edh var inte klar där utan inte så långt senare kom han återigen genomspringning och passar till Flamur som gör 3-0. Kort efter detta börjar ÖSK gå ut med målvakten men lyckas inte skapa jätte mycket. Känns då närmare 4-0 än 3-1.

ÖSK fick trotts allt ett tröst mål med 2 min kvar. Skoftebyn hade 5 frisparkar emot sig så då kändes det ändå säkra läget inte alls lika säkert längre.

Trots allt lyckas Skoftebyn hålla undan och säsongens första hemmamatch slutar 3-1.

En mycket bra genomförd match där 3-1 känns rättvist. Nima rullade på hela laget matchen igenom och alla stod för en bra insats. Så mycket meter som sprangs idag var länge sedan ett Skoftebynlag gjorde.

Nu hinns det inte njuta av denna seger alltför länge utan reda på onsdag är nästa match mot seriefavoriten Uddevalla på bortaplan. Ingen lätt start på säsongen med andra ord. Dock är det än så länge full pott i poängtagningen vilket känns långt över förväntningarna.