Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns Idrottsförening
Söderns Charmörer sedan 1950

Herr
Referat: Skoftebyns IF - Alingsås IF FF
X mot Alingsås
2022-06-23 22:16, Herr

Vi tar midsommar efter ännu en stabil defensiv insats. Vi har verkligen träffat rätt med vår nya taktik. Denna gång nollade vi seriens bästa offensiv, serietvåan, Alingsås IF. Därmed fyller vi på med ytterligare en viktig poäng till i tabellen.

 

Första:

Det är centimeter från att Gashi stöter in, vad som hade varit det snabbaste målet jag upplevt på Nysätra i hela mitt liv, om han stött in Gurras inlägg. Istället får Alingsås hörna i samma minut. Vilken start! I fjärde minuten är det på vippen att gästerna tar ledningen efter en liknande situation som Gashi just fått. Vi ligger som sagt i en tydlig 5-3-2 i defensiven just nu. För dagen med ett helt nykomponerat mittfält med Karlsson, Siken och Ozzy. Prodan och Elias saknades sen senaste mot Skövde. Dessa tre gör det väldigt bra. Siken har växt (ej på längden) under 2022 och står för stabila insatser match efter match. Karlsson har spelat wing i år men gjorde det kanon matchen igenom. Ozzy gör årets första seriestart och gjorde det bra i 75 minuter innan han klev av. Kul att se! I och med att vi låg så lågt så fick inte Alingsås anfallstrea ytor bakom oss. Vi blev rejält straffade i premiären borta mot de (förlust 1-3) och hade gjort läxan. De hotar oss inte alls på samma sätt idag. Även om Östlind (nr 14) är sylvass och alltid oroar känns det som. Men vi hade bra koll på honom idag. I 23:e minuten gör Alingsås ett bra växelspel längst vår vänster kant. Fint inlägg men nicken rätt på Hamodi. Max stör förtjänstfullt "nickaren" trots att han var dubbelt så stor. I 37:e är det nära igen när Gashi förlänger ett nytt inlägg från Gurra. Andra delen av halvleken spelar vi bra. Vi har mycket boll och vänder bra på spelet och har på så vis långa sekvenser med bollinnehav. 0-0 i paus och det känns rättvist.

 

Andra:

Rätt så lik matchbild skulle jag säga men mot slutet har Alingsås ett mer tydligt bollinnehav än vi. Vi blir lite för trötta helt enkelt och vi vågar inte rotera med byten riktigt heller då det satt en 05:a och två 07:or som utespelaralternativ på bänken. Samtliga tre kommer göra minuter men det var inte rätt läge helt enkelt. I 55:e är det nära att Krister knoppar in Frasses frispark men det är väl en skollinjal utanför kanske. I 64:e knackar Alingsås ihop ett jättefint anfall och det är en av få gånger där vi hamnar snett på det helt enkelt. Snett inåt bakåt tillsist. Hamodi gör en bra parad till hörna. Sen har Alingsås en nick utanför på hörna i 71:a. I 75:e byter vi in Pettersson istället för Ozzy som började bli sliten samt hade en varning. Kul att se Ozzy göra en så stabil match när han fick starta. Det gyllene läget kommer sen i 80:e. Siken skjuter en frispark som ser skaplig ut men den träffar muren. Retur tillbaka till Siken som fint hittar ut till Sevdan som slår in bollen framför mål. Krille kommer till med vänsterbredsidan och deras keeper flaxar till med en såkallad handbollsräddning. Som Krille själv sa till ttela: hade det varit med högern så hade jag satt den. Bollen är fortsatt i spel och fiskas upp av Frasse som lägger rätt och skjuter en kanon tätt utanför. Så nära ledning var det alltså. På stopptid har sen Alingsås en stolpnick på hörna. Så nära underläge på stopptid var det alltså. Matchen slutar 0-0. 

 

Vi gör det bra. Vi sliter för varandra. Nu har vi släppt in ett mål mot topp tre lagen i serien (Vårgårda låg trea när vi mötte de). Vi är trygga bakåt. Det tar på krafterna att spela såhär och visst blir vi kanske något baktunga. Nu måste vi ha kvar detta försvarsspel samtidigt som vi utvecklar vårt anfallsspel. Man kan nämna alla idag igen. Så jag gör väl det. Hamodi där bak i målet blir tryggare och tryggare (rutin kallas det). Backtrean med Ymefors som är enorm just nu. Krister och Frasse har gjort det kanon den senaste tiden också. Bra pådrivare och fina fötter. Nya trean på mitten är redan nämnd. Wingsen där vi har Max och Gurra som kör kortlinje/kortlinje konstant i 90+ och längst fram Sevdan och Gashi som styr pressen bra, löper enormt och oroar när de får bollen. Pettersson kommer in från bänken och tar vid. Vi är svåra att få hål på just nu. Alla vet väl att jag är Gnagare och älskar "Shape". Alla älskar väl snart "Shape-Sköfta"!

 

Laget:

 

Gashi Sevdan

 

Gurra Karlsson Siken Ozzy(74) Max

 

Krille Ymefors Frasse(K)

 

Hamodi

 

Bänk: David, Edh, Hadzić, Omar och Pettersson(74)

 

Gula kort till Ymefors, Ozzy och Hamodi

 

Tidaholms GOIF borta på onsdag sen uppehåll.

Trevlig midsommar alla charmörer! 

Hemmamatch ikväll för Herr
2022-06-23 09:34

Ikväll gästas herrlaget av serietvåan Alingsås IF.

Förra matchen lagen imellan var i premiären, då vann Alingsås rättvist med 3-1.

Våra herrar kommer med gott självförtroende efter att i senaste matchen vunnit mot serieledarna IFK Skövde på bortaplan.

 

Matchstart 19.00 på Nysätra IP.

Välkomna!!

Match ikväll för Dam A
2022-06-22 14:30

Ikväll kommer Götene FK på besök för att möta våra damer.

Det skiljer bara två poäng mellan lagen, där Skoftebyns ligger på plats 2 i tabellen med 16 poäng.

Götene placerar sig just nu på plats 4 med 14 poäng.

Allt är upplagt för en spännande kväll.

 

Matchstart 19:30 på Nysätra IP.

 

Välkomna!!

Herr
Referat: IFK Skövde FK - Skoftebyns IF
Vinst mot serieledaren på bortaplan!
2022-06-18 16:27, Herr
Hamodi med nollan och Sevdan med målet!

Det är med gott gry i kroppen som charmörerna lämnar Södermalms IP i Skövde. Dittills obesegrade serieledarna IFK Skövde vet nu hur det känns att förlora. Charmörerna lämnar med tre poäng och hållen nolla. 

 

Matchen:

Återigen ett mer taktiskt riktat Sköfta idag. Tabelläget är vad det är och vi har rättat till mycket sen förlusten mot Brålanda. Som vi sliter för varandra. Samtliga GÖR jobbet och vi är tighta bakåt. Skövde är bra och har tre klara målchanser på 90minuter. Mer är det egentligen inte även om de är spelförande. I tolfte minuten är det nära mål när det är lite kalabalik framför Hamodi men det reder ut sig. Sen är det en ganska liknande situation fem minuter senare. Då vi rensar bollen rakt in i slottet som det hetat om vi spelat hockey. Skottet var tämligen bedrövligt och gick högt över. Några mer målchanser bjuder inte halvleken på. Vi har perioder där vi kan hålla i boll och på så sätt vila med eget bollinnehav. Lite slarvigt på vissa fötter med bollmottagning och passningar, ibland, vi hade nog kunnat göra det ännu bättre. 

 

Inledning av andra halvleken är tung för oss i motvinden. Vi är nedtryckta men fredar egen box väldigt bra. Alla hjälps åt. MEN så slarviga vi var under denna period med bollen. Antingen rensning direkt eller felpassning eller dålig mottagning. Men det blev bättre igen. I 75:e hade vi en längre sekvens med bollinnehav. Frasse fick bollen en bit in på deras planhalva och slog en kross-och djupledsboll i ett mot Sevdan. Sevdan tog emot bollen väntade rätt studsen innan han krutade upp bollen i nättaket! Väldigt fint mål men inte helt rättvist. Sista kvarten är sen en fröjd för ögat när det kommer till moral och inställning från oss. Skövde ligger givetvis på men vi får bort bollen. Vi känner väl även att domarna dömer lite för ojämnt och till Skövdes favör för liknande förseelser. Men vem bryr sig om detta idag. Vi krigar bort bollen gång efter gång. Ymefors nickar 200 bollar känns det som och alla övriga är också påkopplade. Prodan får ett styggt knä i låret och får byta. Karlsson kommer in där. Sen på stopptid så ersätter Pettersson och Ozzy, Elias och Sevdan. På övertid är det sen milimeter från 1-1. Men mirakulöst så missar deras kapten öppet mål på en boll som gått förbi alldeles för många Sköfta-ben för att man ska vara helt nöjd där. Sen en fin räddning av Hamodi på ett skott precis innan domaren blåser av.

 

Vinst med 1-0 alltså och första matchen i år där marginalerna väger över till vår sida. Men vi har gjort två bra matcher i rad nu. Där inställningen har varit hur bra som helst. Den har inte varit dålig innan men det är brinn som satan nu. ALLA köper det "nya" taktiska upplägget och det har fungerat bra. Beröm till samtliga men plus till Ymefors som är urstark och rejäl. Bra match av Hamodi i målet också som tog rätt beslut i kniviga situationer. Men ALLA var bra som sagt.

 

Laget: 

 

Gashi Sevdan(90+)

 

Elias(90+)

 

Gurra Siken Prodan(83) Max

 

Krille Ymefors Frasse(K)

 

Hamodi

 

Bänk: David, Edh, Ozzy(90+), Pettersson(90+) och Karlsson(83)

 

Målet:

1-0 (75) Sevdan (Frasse)

 

Gula:

Prodan

Karlsson

Gashi

 

På torsdag kommer Alingsås till Nysätra. Upp till kamp! 

Tvåstadsderby ikväll
2022-06-17 16:01

Ikväll är det match på Nysätra IP.

Vårt damlag tar emot Vänersborgs IF. 

Matchstart 19:30

 

Som vanligt är kiosken öppen.

 

Välkomna!

 

 

Herr
Referat: Skoftebyns IF - Vårgårda IK
Oavgjort mot Vårgårda
2022-06-09 23:12, Herr

Ikväll tog vi emot Vårgårda hemma på Nysätra. Vi har problem med ytan bakom oss för ofta i våra matcher så idag valde vi en mer defensiv approach. Tydlig 5-3-2 utan boll. Vi försökte hålla nollan, det gör man såklart alltid, men mer uttalat denna gång. Det var prio på defensiven.  Vi lyckas alltid skapa några målchanser per match så skulle vi hålla nollan så har vi bra chans att vinna. Vi är ju i botten av tabellen också. Denna match skulle vi bara ha med oss poäng ifrån.

 

Första:

Jag åkte från anteckningsblocket så jag plockar detta ur minnet idag. Första 20 min är lite virrigt kanske. Vi blir väl passiva och framförallt så var vi enorm slarviga och stressade med bollen. Vårgårda spelade med ganska hög press och vi blev lite störda av det. Men efter halva halvleken och resten av den så var det betydligt bättre och mer kontrollerat. Visst mer boll till Vårgårda fortsatt men nu kom vi ur förstapressen och då pusslade vi ihop ett gäng bra anfall. Vi tar sedan ledningen i 27:e minuten. Sevdan knorrar in en hörna direkt i mål! Vi packade in folk vid förstastolpen och gjorde det väldigt trångt för deras målvakt. Fin känsla i Sevves vänsterdojja minst sagt. Både han och Frasse slog bra hörnor matchen igenom och vi var nära flera gånger. Vi ligger bra defensivt och släpper inte till mycket. Vi ser ut att gå till paus i ledning men på övertid vänder deras mycket fine forward (nr 14, Mommo) som är något av en personlig favorit, bort Frasse och trycker dit kvitteringen otagbart för Hamodi vid stolproten. Han har väl snart gjort lika mycket mål på oss som Harry Kane gjort på Arsenal... Han är väldigt bra Mommo. Segt med kvitteringen på övertid, sent mål innan paus idag igen. 

 

Andra:

Här får vi slita mer än i första tycker jag nog. Vårgårda med mer tryck mot oss men utan att det blir farligt. En gång kombinerar de fint när vi tappat boll i uppbyggnadsfasen men där parerar Hamodi ett friläge. Samma sak ändå mot slutet när vi spelar bättre och vågar hålla bättre i bollen. Sevdan får ett bra läge men skottet räddas till hörna. Pettersson får ett ypperligt läge men skottet på tok för tamt. Matchen går mot 0-0 och vi är rejält trötta mot slutet. Vi slänger in Karlsson på topp i 76:e istället för en trött Pettersson. Vi ligger kvar med övriga resten av matchen. Vi coachar inte för vinst med att ändra taktik eller så, vi ansåg att en poäng är oerhört vikigt för oss. Kanske skulle vi slängt in friska ben men vi tyckte inte någon gick på knäna eller så. Vi hade skaplig kontroll. I slutet skadade sig Vårgårdas Mommo och det befarades av hälsenan slets av. Man hörde det där "piskande" ljudet och sen vred han sig i smärtor och fick lämna planen på bår. Vi håller tummarna för att det inte är en så allvarlig skada. Krya på dig. 

Samtliga sliter förtjänstfullt idag. Vi har inte tränat på detta spel sätt men det funkade tillräckligt bra. Tanken är inte att vi ska spela så hädanefter heller men det kändes rätt idag och det blev nästan helt rätt också. Eloge till allas slit. Extra plus till Prodan och Ymefors. Nu får vi äntligen en normal vecka att bedriva träningar på. Vi hoppas ha alla studenter på plats igen och övriga också så klart. Vi är ju lite tunna rent numerärt sen tre spelare hoppat av under våren. Vi siktar uppåt och kör på! 

 

Laget:

 

Pettersson(76) Sevdan 

 

Hussein Prodan Siken

 

Elias Gurra Ymefors Frasse(K) Max

 

Hamodi

 

Bänk: David, Hadzic, Omar, Fadi, Ozzy, Edh och Karlsson(76)

 

Målen:

 

1-0 (27) Sevdan hörna direkt i mål

1-1 (45+) 

 

// Båt

Nyheter från våra lag
Pojkar 2011, 25/06 15:01 
Herr, 23/06 22:16 
Pojkar 2014, 23/06 20:33 
U Flick, 23/06 16:46 
U Flick, 20/06 17:22