Aktivitetsinfo: Obs! Obs! Svara superdupersnabbt!!

Om det är några föräldrar som vill åka med och supporta, så är dom givetvis välkomna att åka med i bussen. Kostnad, vad dom tycker det är värt

Vi åker direkt hem efter matchen! Alltså ingen burgare denna gång
Äntligen!
2022-05-29 19:56

Så var det då dags igen för vårat lag att spela match. Denna omgången borta mot Alingsås KIK.  Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff och jämn match. När vi dessutom har halva laget borta av diverse olika orsaker, ja då känns ju uppförsbacken jobbigare. Men vi bestämmer oss innan matchen att om vi bara kommer upp i samma kämpatakter som i matchen innan, ja då kan vi vara nöjda med våran insats.

Första 10 är vi riktigt på hugget, vi skapar en del chanser och är så nära att ta ledningen. Sedan kommer Alingsås i ett anfall, och spelaren som vi varnade för innan matchen får stå helt ren i straffområdet och kan lätt göra 1-0 till AKIK, där måste vi agera hela vägen mycket mera bestämt och tuffare. Efter det så tappar vi rejält, vi får jaga ordentligt och det visar sig att hemmalaget är ett bra spelande lag med några riktigt bra spelare. Vi kommer inte loss ur deras grepp, utan får mest ägna oss åt att försvara vårat mål. Det däremot gör vi riktigt bra, vi sliter och kämpar och ger inte motståndarna så mycket utrymme. Men det är hemskt jobbigt att bara försvara sig. Så när halvleken kommer så är det lite småfrustrerat och sura miner. Vi bestämmer oss för att försöka ha mycket mera tålamod när vi väl har boll och att vi under inga som helst omständigheter får ge oss. När andra halvlek börjar så är vi på tårna igen och och lyckas faktiskt hålla i bollen under en längre tidsperiod. Efter att vi trillat boll med 8-9 passningar i rad så lyckas våran nummer 6 med en magnifik passning hitta våran nummer 11 som iskallt rullar in bollen i bortre gaveln. Så vansinningt snyggt fotbollsmål. Rent fotbollsgodis! Efter det så håller vi uppe spelet ett tag innan vi återigen blir rejält tillbakapressade. Nu är det under några perioder riktigt svettigt runt vårat mål, hemmalaget är bra, samtidigt som vi inte hittar våra positioner. Våran målvakt är dock helt iskall och totalt bekymmersfri, hon gör den ena efter den andra utmärkta räddningen. Hennes enhandsräddning i krysshöjd glöms ej i första taget. Grymt! Vi blir som sagt pressade och man väntar bara på att målet ska komma, istället så kommer det en magiskt bra boll fram till våran egna superblixt nummer 8 som plötsligt kommer helt fri med deras målvakt som efter en retur tappar bollen och där är vårat ledningsmål ett faktum. Jublet hördes nog till Tröllhätta, efter vårat ledningsmål så är det enbart ren kamp i ca 20 minuter, domaren som för övrigt var riktigt bra lyckades någonstans hitta 10 tillläggsminuter, Så det var rejält nervöst på slutet. Men som sagt äntligen lyckas vi knipa våra första 3 poäng. Det var inte snyggt och det var inget vidare bra spel från våran sida, men oj så härligt det kändes att vinna på ett sådant här sätt. En ren jäkla arbetsseger, vi krigar i 99 minuter och ger oss aldrig, Okej, man kan säga att det var en turseger, och det var det absolut. Men tur är inget som bara sker, det är även något man förtjänar, och den här segern var vi värda.

Kan nämnas att det aldrig gått åt så många kylpåsar på en match, så där slog vi nytt rekord

All heder och beröm till alla 13 spelare som var med i Alingsås, Magiskt kul!

Vi ses på nästa match som är hemma mot Svenljunga på nationaldagen med start klockan 18:00. Väl mött!!