Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns IF
Dam U

Nytt år nya utmaningar. Förra årets första säsong i div 3, var tuff på många sätt och vis. Till slut kunde vi säkra en plats till detta års seriespel i division 3. Detta talangfulla och utvecklingsbara lag som består av tjejer födda 2003-2007 skall även i år utgöra stommen i det lag som kommer spela i seriespelet. Med ett ännu större samarbete med vårat damlag så är vi övertygade att våran utveckling som spelare och lag kommer att fortsätta. Vi siktar högt och vi ser fram emot årets säsong.

Väl mött på Nysätra!!

Referat: IFK Örby U - Skoftebyns IF U
Utflykt till Örby!
2022-05-16 17:30

Ja så var det återigen dags för match, matchen spelades 15/5 på bortaplan mot serieledarna IFK Örby. 

Vi visste redan innan att det har är årets tuffaste match mot seriens bästa lag, men vi åkte dit fast beslutna om att inte göra en sådan plattmatch som vi gjorde omgången innan.

 

Innan match så gör vi upp en matchplan och vi bestämmer oss för att oavsett resultat så ska vi åka hem och vara stolta över prestationen som vi utför på plan. Blir det en poäng eller tre så är det bara en extra bonus, men framförallt så ska vi ge allt för varandra i matchen. 

 

Första kvarten är en riktig anstormning från hemmalagets sida, hörna efter hörna, totalt tillbakapressade är vi och till slut så orkar vi inte stå emot, och ledningsmålet är ett faktum. Hemmalaget fortsätter att pressa, men vi börjar hitta positionerna ordentligt ute på plan så det är rätt ofarligt. Dom får verkligen kämpa för att skapa chanser mot oss. Inför andra halvlek så peppar vi igång oss ordentligt, vi bestämmer att vi på inget sätt skall vika oss utan fortsätta arbeta för varandra till max. Vi gör en ännu bättre andra halvlek än första. Vi gav oss aldrig, vi hade någon halvchans, vi stack upp och var aggressiva samt tykade upp oss rejält. Så hemmalaget fick lite respekt för oss ute på plan. 

 

Hemmalaget kontrar in sitt 2-0 mål med fem minuter kvar. Helt välförtjänt seger för dom. Men vi visade verkligen att när vi spelar som ett lag och alla ger sitt absoluta max, ja då är vi där. Så vi tar med oss detta till nästa match som är mot Alingsås borta 29/5. 

 

Stort stort beröm till alla 13 spelare som var med på utflykten till Örby. Grymt kul!

Referat: Skoftebyns IF U - Ulricehamns IFK U
Hemmaförlust!
2022-05-09 12:11

Att skriva något efter en sådan här match känns egentligen riktigt fel, men några ord bara. Idag är vi som lag, alltså då menar jag hela laget inklusive ledare inte på plats rent mentalt för att utföra uppgiften som ligger framför oss. Dom lagen som vi möter i serien är alldeles för bra för att vi skall gå in i matcherna och inte ligga på vårat absoluta max, man blir straffad direkt. Vi försöker verkligen komma upp i maxprestation under matchens gång, men ibland blir det så här, hela laget får grus i maskineriet och sedan är det vansinnigt svårt att under matchen reparera något som är inte fungerar som det ska. Serien är lång och många matcher väntar framöver så vi tar bara lärdom av detta, bryter ihop och kommer igen. Vi kan mycket bättre och det skall vi visa när vi nästa vecka åker på årets tuffaste bortamatch mot seriens bästa lag. Det bästa är att matchen spelas på riktigt gräs. Grymt!! 

 

Vi gratulerar Ulricehamn till segern, vi har två matcher till mot dom i år så tills nästa möte så kommer vi heltaggade.

 

Passar på att gratulera och hylla våra U-flickor som gjorde en vansinnigt grym prestation när dom lyckades ta en poäng i Stenungsund. Grymt kämpat!!

Referat: Kronängs IF - Skoftebyns IF U
Bara en pinne med oss hem!
2022-05-03 16:50

Då var det matchdags igen, denna gång i Borås en måndagskväll. Det var Kronängs IF som stod för motståndet, ett lag vi aldrig tidigare mött. Vi bestämmer innan matchen att vi skall gå ut tufft och försöka spela vårat spel. Första 30  minutrarna är riktigt bra från våran sida, vi skapar en mängd chanser, vi har två solklara straffar som domaren inte blåser för. Vi får även in vårat ledningsmål under denna period, ettv väldigt vackert fotbollsmål  som våran nummer 11 rakar in efter ett väldigt fint spel. Inspelet från våran nummer 8 håller högsta klass. Magiskt!

Efter målet så slappnar vi av lite, hemmalaget får mer att säga till om. Skall tilläggas att Kronäng spelade väldigt hårt och tufft, men domaren blåste inte så vad göra, men väldigt väldigt ofta så var det på gränsen till vad som absolut inte är tillåtet. Vi kommer av oss lite i humör och tanke men håller undan halvleken ut.

Andra halvlek så är det inte lika bra spel från våran sida, hemmalaget pressar på för en kvittering och vi försöker försvara oss. Vi vet ett tillfälle så är vi inte riktigt på tårna och hemmalaget lyckas av ingenting egentligen få dit en kvitteringsboll, efter det så är det precis som i förra matchen mot Brämhult. Baklängesmålet får oss att vakna liv och vi börjar pressa igen, vi har en del riktigt bra chanser till ett ledningsmål men motståndarmålvakten gör några riktigt bra räddningar. På slutet är det lite böljande spel fram o tillbaka, men summa summarum så är båda lagen nöjda med varsin poäng. Så det är ett rättvist resultat.

Vi gör en riktigt bra prestation idag som lag, och är helnöjda med insatsen. Lite tråkigt att det bara blev en poäng, men den dagen vi är aggresiva och tuffa under alla 90 minuter ja då går inget lag säkert för oss i denna serie.

 

Skall tilläggas att det var en vansinngt trevlig upplevelse att för en gång skull efter matchen gå på BK. Känns som om dom inte hade en aning om vad som delades ut :) Så det gör man gärna om.

 

Våran nästa match match är söndagen 8/5 mot Ulricehamn klockan 14:00 på Nysätra

 

Välkomna för att stötta!!

 

Ps. Tyvärr inga bilder tagna under denna match, fotografen var upptagen med annat

Referat: Skoftebyns IF U - Brämhults IK
Sur förlust!
2022-04-24 20:15

Då var det dags för årets andra match i seriespelet. Hemmamatch mot ett för dagen duktigt och välorganiserat Brämhult. Vi visste redan på förhand att det skulle bli en väldigt tuff uppgift, och det blev inte lättare när vi fick en spelare utvisad redan i 15:e minuten. Helt korrekt dömt av domaren så det var inget att snacka om. Efter utvisningen tar vi faktiskt tag i det, laget vaknar till liv och vi börjar gå framåt. Vi har en del farligheter framför allt på fasta situationer. Måste sägas att även bortalaget hade en del bra chanser, men våran målis för dagen Linnea gjorde några bra räddningar. I andra halvlek så blir vi tillbakatryckta och vi har inte riktigt ork o kraft vid ett tillfälle att rensa undan så baklängesmålet faller i 55 minuten. Vi försöker verkligen på alla sätt att gå upp och anfalla men just idag är det inte riktigt våran dag. Kämpaglöden finns där verkligen, och vi försöker nå en kvittering men istället för oavgjort så får bortalaget en kontring i slutminuten och kan avgöra matchen. 

 

Vi kommer igen och om en vecka så är det bortamatch i Borås med allt vad det innebär, tufft motstånd mot Kronäng väntar. Förhoppningsvis så är alla i laget fram tills dess helt friska och med en veckas träning i benen så kommer vi göra allt för att bjuda upp till rejäl dans

Referat: IK Frisco U - Skoftebyns IF U
Seriepremiären avklarad!
2022-04-18 22:45

Fler bilder (+5) >>

Då var det äntligen dags för seriepremiär. Resan bar iväg till Vårgårda för match mot IK Frisco U. Själva matchen är bara ett enda stort ställningskrig mellan två lag som bara vägrar att vika ner sig, ibland är det riktigt bra spel för att sedan i vissa perioder bara handla om att försvara sig och minimera riskerna. Typisk premiär med andra ord. Första halvlek är ändå i våran favör, vi skapade några riktigt heta chanser där vi kanske lite med lite kyla kunde ha satt ett mål. Samtidigt så är Frisco farliga när dom kommer i anfall. Andra halvlek så blir det ännu mera vårdat spel från båda sidor, man håller positionerna och bevakar. Plötsligt så via ett missförstånd så gör hemmalaget mål, och efter det så är det så om båda lagen vaknar till liv, vi blir mer aggressiva samt att även hemmalaget vaknar till liv. Vi lyckas göra ett riktigt snyggt kvitteringsmål genom våran alldeles egna Maria som via ett vackert skott i bortre krysset kvitterar. Efter det så blir det lite hela havet stormar ett tag, många chanser åt båda håll, där kanske vi ska vara mer glada över att inte släppa in något mål bakåt. Fast det ska sägas att även vi hade några riktigt bra chanser.

 

Som helhet så gör vi en riktigt bra prestation. Premiären är avklarad så nu är det bara att blicka framåt, sotort tack till dom U-flickor som med kort varsel ställde upp.

 

Vi tackar Frisco för motständet och blickar framåt mot matchen mot Brämhult som spelas 24/4 med start klockan 1400 på Nysätra. Varmt välkomna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen