Besök Slusscaféet (Klicka här)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skoftebyns Idrottsförening
Söderns Charmörer sedan 1950

Pernillas Pipa

Pernilla Larssons pris till årets ungdomsdomare

 

Pernilla Larsson

Inför fotbollssäsongen 2016 klurade jag mycket kring hur vi kan få fler att döma fotboll. Jag vill så gärna att domare ska vara ett lika naturligt val inom fotbollsfamiljen som att bli spelare eller tränare. Detta sker inte av sig själv utan domarrollen behöver lyftas fram positivt. Det fokuseras ständigt på det negativa.

 

För att lyfta fram domarrollen och någon av de fantastiska ungdomsdomare vi har i Skoftebyns IF bestämde jag mig för att instifta ett vandringspris för årets ungdomsdomare - "Pernillas Pipa". Att dela ut ett pris till årets domare lyfter upp domarna på bordet åtminstone en gång om året och kanske, kanske sår det ett frö i en liten tjej eller kille på läktaren som till slut ser det som ett naturligt steg att ta och som också kanske vill ha priset en dag.

2023

Saad Saadallah

 

Vinnaren av det årliga domarpriset “Pernillas Pipa” har visat stort engagemang och villighet att utvecklas som domare. Han har även visat karaktär och mod på planen när det behövts som mest.

2022

Alva Lindberg - Född 2007

 

Alva blir den 7:e pristagaren i raden och hon är en unik domartalang. Under 2022 har hon tagit ytterligare kliv och har i år visat att det finns en enorm potential med sin seriösa inställning till dömningen. Med matcher på högre nivå tillsammans med distriktsdomare har hon imponerat och visat att hon är ett namn vi ska följa i framtiden.

2021
2021: Adel Mahmoud

 

Adel och Pernilla

Årets pristagare av Pernillas pipa är en domare som både har spelat och dömt för Skoftebyn i flera år och som utvecklas mer för varje år som går. Domaren har tagit chansen att vara med när det finns extra tillfällen att utvecklas som domare och visat framfötterna och får mycket beröm.

 

Han har bland annat dömt Quality cup och visat prov på att han är seriös och villig att utvecklas.

 

Nästa år hoppas vi att han tar steget till att bli riktig distriktsdomare och vi vill givetvis önska honom lycka till!

2020
2020: Elliot Blixt

 

Elliot har på bara två år blivit en stabil domare med ett driv som smittar av sig. För att bli en bra domare måste man vara en bra matchledare och det är precis vad Elliot är. Han leder matcher med naturligt ledarskap, stort mod och glimten i ögat.

I normala fall delas priset ut på Ungdomsavslutningen i A-hallen med hundratals åskådare. I år delades priset ut i en helt vanlig hall med en åskådare.

Grattis Elliot och lycka till framöver!

2019

2019: William Bergstedt

 

Ordförande Mikael Rosell delade ut pris till William i Pernillas frånvaro

William Bergstedt har visat framfötterna tidigare år, men har i år höjt sin domarnivå ett steg till. William har dömt fler och svårare matcher 2019 och utmanat sig själv genom att både döma matcher för andra föreningar, men har också dömt tillsammans med domare från domarklubben. En bra fysik och en vilja att utvecklas kommer ta honom långt och nästa år tar han steget från fotbollsspelare och ungdomsdomare till att bli riktig distriktsdomare och vi önskar honom såklart stort lycka till.

2018

2018: Kevin Lundh

 

Kevin och Pernilla

Kevin tar alltid sitt uppdrag på allvar: Han har alltid en vilja att göra sitt bästa och försöker alltid förmedla regelkännedom till de lag han dömer. I år har han verkligen utvecklats och tagit ett stort steg framåt.

2017

2017: Adam Blom

 

Pernilla och Adam

Oerhört stolt att få dela ut ”Pernillas Pipa” till Adam Blom som inte bara har gjort ytterligare en bra säsong som ungdomsdomare utan som är ett tvättäkta föredöme och alltid har ett ödmjukt ledarskap både på och utanför plan.

2016

2016: Hannah Pettersson

 

Hannah och Pernilla

Det känns riktigt gott i hjärtat att få dela ut priset första gången till fantastiska Hannah Pettersson:

 

Hannah Pettersson är ett utmärkt exempel på en ungdomsdomare som tar sitt uppdrag på största allvar. Utav de viktigaste faktorerna som gör Hannah till årets pristagare är hennes ledaregenskaper och hennes självanalyserande förmåga som gör att hon växer även med det som först känns som en motgång. Hannah har under året tagit ytterligare ett stort steg i sin domarutveckling och skulle helt klart kunna ta steget upp i seniorfotboll

 

Du är som alltid en förebild!